En litt smartere markedsplass

Byggstart er en tjeneste som på en litt smartere måte kobler deg med de rette fagfolkene til bygg, renovering og oppussing. Her kan du lære mer om hvordan tjenesten fungerer.

Slik fungerer Byggstart. Beskriv ditt prosjekt,
bli koblet med de rette fagfolkene og hent inn tilbud.

01

Beskriv ditt prosjekt

Start med å registrere ditt prosjekt. Vi tar deretter kontakt for en kort gjennomgang av prosjektet over telefon. Dette er for å sørge for at all nødvendig informasjon er på plass for å kunne finne de rette bedriftene for prosjektet. Byggstart er tilgjengelig for deg gjennom hele prosessen over telefon og epost.

02

Match med de beste

Vi ser på erfaring, referanser, priser, selskapsøkonomi, godkjenninger og kapasitet for å finne frem til de best egnede firmaene for ditt prosjekt. Vi forespør aktuelle kandidater, og du blir matchet med de bedriftene som er interessert i prosjektet. Du mottar informasjon om disse, og de tar så direkte kontakt med deg for å avtale befaringer.

03

Hent inn tilbud

Du gjennomfører befaringer, mottar uforpliktende pristilbud og velger den beste bedriften for ditt prosjekt. Du mottar alltid pristilbud direkte fra bedriftene.

Kvalitetssikring. Byggstart kvalitetssikrer alle fagfolk nøye.

Byggstart gjør en grundig undersøkelse av referanser, priser, selskapsøkonomi og godkjenninger. I tillegg gjennomføres et intervju med ledelsen i selskapet.

Tilbakemeldinger. Løpende evaluering gir ekstra sikkerhet.

Byggstart evaluererer løpende alle fagfolk som gjennomfører prosjekter gjennom plattformen. De som ikke leverer opp til våre krav blir tatt av tjenesten. På den måten strekker fagfolkene seg langt for å gjøre deg som kunde fornøyd.

Spørsmål og svar. Her finner du svaret på noen av de vanligste spørsmålene om vår tjeneste.

Er Byggstart en gratis tjeneste?

Ja, det er gratis og uforpliktende for deg som privatperson å motta tilbud fra håndverkere og entreprenører gjennom Byggstart. Bedriftene som gjør oppdrag gjennom Byggstart betaler et vederlag for hvert oppdrag som blir gjennomført.

Hvem mottar jeg pristilbud fra?

Du mottar pristilbud direkte fra arkitektene, entreprenørene og håndverkerne, som regel etter en befaring. Det er uforpliktende å motta pristilbud.

Har Byggstart egne entreprenører eller håndverkere?

Nei, Byggstart har ikke egne arkitekter, entreprenører eller håndverkere. Vi er en uavhengig tjeneste som hjelper deg med å finne de objektivt beste aktørene til ditt prosjekt.

Hvordan kvalitetssikres entreprenører, håndverkere og arkitekter?

Byggstart gjør en grundig undersøkelse av referanser, priser, selskapsøkonomi, lisenser og godkjenninger. I tillegg gjennomføres et intervju med ledelsen i selskapet.

Hvordan undersøkes selskapenes økonomi?

Byggstart samarbeider med Bisnode CreditPro på kreditt-sjekk av bedrifter, og du blir kun matchet med bedrifter som har kreditt-rating B eller bedre. Merk at denne kreditt-vurderingen ikke omfatter eventuelle endringer i kreditt-rating etter at du har blitt satt i kontakt med bedriften. I tillegg sjekker Byggstart at foretakene er MVA-registrert.

Hvordan undersøkes lisenser og godkjenninger?

De viktigste kvalitetsstemplene for entreprenører er sentral godkjenning, mesterbrev, våtromsnorm og DSB (for elektrikere). For alle disse finnes det offentlige registre som Byggstart overvåker.

Hvordan undersøkes referanser?

Byggstart innhenter et bredt utvalg av referanser på entreprenører, håndverkere og arkitekter i aktuelle geografier, og matcher deg kun med de bedriftene som får gode tilbakemeldinger over tid. Våre kilder til referanser er følgende:

1. Byggstart henter inn tilbakemelding fra kunder på alle prosjekter der tiltakshaver benytter Byggstart til å finne entreprenør, håndverker eller arkitekt

2. Byggstart har databaser over søknadspliktige byggeprosjekter, herunder prosjekter registrert på Plan- og Byningsetaten i ulike kommuner, med oversikt over hvem som var prosjekterende arkitekt/ingeniør og utførende entreprenører per prosjekt. Gjennom referanseinnhenting fra tiltakshavere på disse prosjektene har Byggstart god oversikt over hvilke bedrifter som har hatt fornøyde kunder over tid. Dette er referanser som entreprenørene og arkitektene ikke nødvendigvis hadde oppgitt selv, men som Byggstart har tilgang på gjennom våre databaser.

3. Byggstart gjennomfører systematisk kartlegging av hvilke bedrifter som har et godt renommé i fagmiljøer, gjennom innhenting av referanser fra entreprenører, arkitekter, interiørarkitekter og eiendomsutviklere.

Som bruker av Byggstart vil du i tillegg alltid få mulighet til selv å kontakte tidligere kunder dersom du ønsker å høre deres tilbakemeldinger direkte.

Hvordan undersøker Byggstart priser?

Byggstart har to ulike kilder til prisdata:

1. Byggstart gjennomfører regelmessige pristester i markedet for å forstå prispunkter, påslag og timespriser per fagområde.

2. Byggstart samler inn faktiske pristilbud fra alle prosjekter som gjennomføres gjennom portalen. Prisene registreres i en database som gjør det mulig å sammenligne priser mellom ulike aktører.

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.