Rekordår for hyttebygging

Aldri før har det vært så stor byggeaktivitet i Hytte-Norge som i 2021. Hele 8 762 hytter fikk igangsettingstillatelse i 2021

Rekordår for hyttebygging

Ifølge tall fra SSB ble det gitt 8 762 igangsettingstillatelser til fritidsbygg i 2021. Dette tilsvarer en økning på nesten 40 prosent sammenlignet med fjoråret.

En igangsettingstillatelse er siste steget i en søknadsprosess før byggingen kan starte, og statistikken er derfor en god indikasjon på byggeaktivitet. Den nye statistikken gjelder søknad om nye fritidsbygg og utvidelser av hytter i form av tilbygg og påbygg. Et tilbygg er en utvidelse av byggets grunnflate, mens påbygg er en utvidelse i høyden.

Søker tryggheten på hytta

Mange søker til et annet hjem i fjellheimen, ved sjøen eller dypt inne i skogen når hverdagen hjemme blir i overkant slitsom. Anbefalingen om hjemmekontor har også gitt folk muligheten til å bruke hytta mye mer, noe som i seg selv øker verdien av å ha tilgang til en hytte.

Vinje på topp

Vinje kommune stikker avgårde med prisen for flest igangsettingstillatelser. Her ble det gitt igangsettingstillatelse til 249 hytter og hytteutvidelser. Dette utgjør en økning på hele 65 % fra fjoråret.

På de neste plassene følger Flå kommune (237 tillatelser), Ringebu kommune (205 tillatelser) og Nesbyen kommune (202 tillatelser). Blant kommunene med størst økning finner vi Nord-Aurdal. Her ble det gitt 184 igangsettingstillatelser i 2021, noe som er en tredobling siden 2020.

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.