Hva koster mikrosement på badet? Pris i 2021

Skal du legge mikrosement på badet? I denne prisguiden gir vi deg alt om priser, kostnadsdrivere, finansiering, sparetips og mye mer. Unngå å betale for mye og få rådene som sikrer at prosjektet holdes under budsjett. Les denne prisguiden og lær alt du må vite.

Mikrosement

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Få 3 tilbud på renovering av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Mikrosement er det siste nye innen baderom, og dersom man går litt i dybden og finner ut hva mikrosement egentlig er kan man lett forstå hvorfor mikrosement blir et stadig mer populært alternativ til fliser. Ikke bare kan mikrosement være en rimeligere enn fliser per kvadratmeter, men det er også mange andre gode grunner for hvorfor folk i disse dager velger mikrosement i stedet for de tradisjonelle flisene.

Hvorfor står folk i kø for å prøve mikrosement?

Mikrosement er lettere å påføre enn det mye mer nøysomme arbeidet med å flislegge. Fliser passer jo typisk aldri hundre prosent til det området man vil fliselegge, så da ender man opp med med nøyaktig måling og å skjære til flisene til rette dimensjoner for at ting skal passe slik det må i alle rommets rare kriker og kroker. Dette er nøysomt og tidkrevende arbeid, og som de fleste som har vært borti håndverkere i Norge kjenner godt til - tid er penger. Påføring av mikrosement kan gjøres mer lettvint enn flislegging, noe som selvfølgelig ofte har en viss innvirkning i positiv retning på kvadratmeterprisen.

Noen tenker kanskje at mikrosement, med en lavere pris per m2, kan være kjedelig i forhold til fargefulle og forseggjorte, og ofte dyre, fliser. Med mikrosement kan man lage nesten hva man vil med rett håndverker på jobben. Og det er heller ingen grunn til at man ikke skal kunne kombinere både fliser og mikrosement om man vil legge til noen spennende detaljer. Da slipper man til og med bråket, ståket og støvet med å skjære til flisene.   

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Byggekostnader med mikrosement

2.500 kroner er en vanlig kvadratmeterpris for en mikrosement-jobb. Denne meterprisen  inkluderer både materialer og arbeid. Rundt regnet så står materialer for halvparten av kostnadene mens arbeidet utgjør den andre halvparten.

Denne tommelfingerregelen er er grei å bruke for budsjettering, men den er selvsagt et overforenklet bilde av den egentlige situasjonen. En del av kostnadene når det gjelder selve arbeidet ligger for eksempel i mobiliseringen og planleggingen av prosjektet.

Større arealer vil derfor ha en lavere pris per kvadratmeter enn små arealer ettersom de kan fordele mobiliseringskostnadene på et større antall kvadratmeter. Arealer som kommer på mer enn 40 kvadratmeter når man regner med både vegger og gulv er regnet som relativt store arealer. For små arealer, slik som for eksempel 5 kvadratmeter, vil pris per m2 naturligvis ligge noe høyere.

Dersom du ønsker pristilbud på totalrenovering av badet ditt, så kan du klikke deg videre til Byggstart og registrere prosjektet ditt helt gratis og uforpliktende.

Hvor mange kvadratmeter?

Ingen liker overraskelser i form av uventede kostnader. Entreprenører pleier som oftest å prise mikrosement-prosjekter basert på hvor mange kvadratmeter med overflate der mikrosementen skal påføres. Det er viktig å huske at man her ikke nødvendigvis bare kan sjekke gulvflaten. Dersom man vil bruke mikrosement på veggene også, må disse regnes med.

Dette betyr for eksempel at et baderom med grunnflate på 6 kvadratmeter, og som har en takhøyde på 3 meter faktisk vil komme på hele 36 kvadratmeter dersom man skal ha mikrosement på gulv og vegger. Dette regner man slik:

Gulv: 3 x 2 meter = 6 kvm

Vegger: 2 x 3 x 2 + 3 x 3 x 2 = 30 kvm

Totalt: 36 kvm

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Fliser eller mikrosement?

Dersom man går for en billig variant av flisene kan man få fliser som koster 150 kr per kvadratmeter. Dette kan da faktisk være litt billigere enn bruk av mikrosement, men fliser kan ofte lett komme opp i en meterpris på 1.500 kr per kvadratmeter. Fugemasse er noe man ikke trenger å stresse med når man bruker mikrosement, og man slipper også støvet, støyet og arbeidet med å skjære til fliser.

Pris per kvadratmeter for vedlikehold - Hva menes med det?   

En annen fordel med mikrosement vs fliser er vedlikeholdet.

Mange har vel brukt for mye tid på å skure fugene mellom flisene, og reparere med ny fugemasse når de blir slitt. Hva er timelønnen din som du mest sannsynlig ikke får betalt for å gjøre denne jobben?

Det er kanskje ikke vedlikeholdskostnader per kvadratmeter som er hovedgrunnen for alle de som nå legger mikrosement oppå allerede eksisterende fliser. For noen har det å gjøre med hygiene og mer lettvint vasking. Med mikrosement har man nemlig ikke fuger, som jo som kjent aldri blir rene nok, og da blir det selvfølgelig mye mer lettvint å vaske.

Dersom du ønsker pristilbud på totalrenovering av badet ditt, så kan du klikke deg videre til Byggstart og registrere prosjektet ditt helt gratis og uforpliktende.

Skår i flisa - skår i gleden

Det er typisk for fliser at den flisa midt i gulvet, som er lettest å se, får seg et hakk eller en sprekk. Man mister noe på gulvet i et øyeblikks uoppmerksomhet, etterfulgt av en evighet av irritasjon over den flisa med hakk i midt på gulvet.

Som kjent, dersom man vil bytte ut flisa er det nesten håpløst å få dette fint til uten å legge hele gulvet på nytt. Mikrosement legges stadig oftere oppå eksisterende fliser. I og med at man her kun snakker om et tynt belegg behøver man sjelden å fjerne eksisterende fliser. Dette kan gjøre at pris per meter blir ganske lav i forhold til om man må fjerne fliser og flislegge på nytt.

Stilfullt og minimalistisk

Hos Byggstart ser vi at minimalistisk stil er en av grunnene til at folk tar i bruk mikrosement. Mye utsmykninger er rett og slett ikke sett på som pent av mange nordmenn som heller foretrekker rolige og minimalistiske forhold der det er lettere for kroppen og sjela å slappe av i en stressende hverdag. Mikrosement gir baderom og kjøkken et diskret, nedtonet, men samtidig interessant preg som passer perfekt med nordmenn sin forkjærlighet for minimalistisk stil. Man får nok naturlig mønster og nyanser til å gjøre overflaten interessant, men ikke så mye at den blir forvirrende, kaotisk eller i verste fall irriterende å se på.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Fagfolk til oppussing av bad?

Dersom du planlegge totalrenovere badet ditt, så kan du registrere prosjektet på Byggstart for å komme i kontakt med de rette fagfolkene for jobben. Byggstart er en tjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Byggstart sjekker kredittrating, godkjenninger og referanser, og kobler deg med entreprenører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt.

Få 3 tilbud på renovering av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.