Hus med utleiedel: Hva koster det?

 

(2024-pris)

Skal du bygge hus med utleiedel? I denne prisguiden gir vi deg alt om priser, kostnadsdrivere, finansiering, sparetips og mye mer. Unngå å betale for mye og få rådene som sikrer at prosjektet holdes under budsjett. Les denne prisguiden og lær alt du må vite.

Hus med utleiedel

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.


Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Bygge hus? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hvorfor bygge hus med utleiedel?

Det finnes flere fordeler ved å bygge hus med utleiedel. For det første kan det bli en lønnsom inntektskilde, noe som ofte er ønskelig i forbindelse med bygging av hus. Dersom du bygger en del av huset ditt som en utleiedel vil du nemlig kunne bruke leieinntektene for å betale ned huslånet. Denne inntekten er dessuten skattefri, så lenge utleiedelen utgjør under halvparten av det totale arealet. I tillegg vil banker ofte innvilge større lån dersom man skal bygge hus med utleiedel. Da vet banken at du har en månedlig inntekt du kan bruke til å betale ned huslånet.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hva koster det å bygge hus med utleiedel?

I Byggstart har vi opparbeidet en prisdatabase basert på gjennomførte prosjekter gjennom plattformen. På den måten kan vi beregne snittprisen på en rekke ulike byggeprosjekter. Prisene inkluderer alle kostnader knyttet til oppføring av boligen, men ikke utgifter knyttet til arkitekt og søknadsprosessen.

Vi ser at bygging av hus i gjennomsnitt koster ca. 36.000 kroner per kvadratmeter. De rimeligste prosjektene kan komme på ned mot 30.000 kroner per kvadratmeter. Disse prosjektene innebærer ofte lavere standard og en enkel konstruksjon. På prosjekter med gjennomgående høy kvalitet og spesialtilpassede løsninger kan prisen komme på 48.000 kroner per kvadratmeter, noen ganger mer. I tillegg kommer må du beregne utgifter til arkitekt og prosjektering. Prisene på disse tjenestene varierer, men du bør forvente å betale minst 100.000 til 200.000 kr. Videre i artikkelen kan du lese mer om hva som driver prisene på et slikt prosjekt.

For å få et mer nøyaktig estimat på hva ditt prosjekt kommer til å koste, må du engasjere en fagperson, samt utarbeide en detaljert beskrivelse av prosjektet. For å komme i kontakt med den rette entreprenøren, kan du registrere prosjektet ditt hos Byggstart. Byggstart er en tjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Byggstart sjekker kredittrating, godkjenninger og referanser, og kobler deg med entreprenører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt.

Bygge hus? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hva driver prisen?

Hva som driver prisen når man skal bygge et hus med utleiedel, er i stor grad det samme som når man skal bygge et hvilket som helst hus. Dette gjelder blant annet boligens størrelse og kompleksitet, og forholdene på tomten der man skal bygge. Det er imidlertid noen faktorer som kommer i tillegg når man skal bygge utleiedel. For eksempel er det nødvendig å bygge flere bad, kjøkken og andre våtrom. Dette er vanligvis de dyreste rommene å bygge, og vil derfor dra opp totalprisen på prosjektet. I tillegg vil det være økt behov for lydisolering mellom hybelen og resten av huset. Merk at dersom man bygger utleiedelen som en separat boenhet, vil dette medføre betydelige merkostnader ettersom den da må oppfylle andre krav med tanke på takhøyde, parkeringsplass, brannisolering, m.m. De fleste som bygger hus med utleiedel, har derfor kun en hybel i kjelleren som en integrert del av boligen med direkte adkomst fra resten av huset.

Hvilke typer overflatematerialer du bruker kan ofte ha stor innvirkning på prisen. Som byggherre må du selv bestemme hvilke standarder du ønsker å benytte. Ettersom det ofte er byggherren som står ansvarlig for å kjøpe inn overflatematerialene, vil du ha stor mulighet til å velge den standarden og prisen du selv ønsker. For å få de varene du ønsker til en rimeligere pris, lønner det seg å være på utkikk etter tilbud og kampanjer hos forhandlere. Dette forutsetter at du er tidlig ute med å velge ut de materialene og produktene du ønsker å bruke.

Det er imidlertid ikke alltid lønnsomt å velge de billigste materialene. Ofte kan det være bedre å investere i en høyere standard. Jo høyere standarden på utleiedelen er, desto enklere er å det å finne noe som vil leie. Det gjør det også mulig å justere opp prisen. På den måten kan du tjene inn det du investerte i de dyrere materialene. Av og til kan det lønne seg å engasjere en interiørarkitekt for å forsikre deg om at du velger løsninger som gjør utleiedelen mer interessant for potensielle leietakere.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Finne rett entreprenør

Valg av entreprenør vil ha stor effekt på prosjektet, både når det gjelder pris og det ferdige resultatet. Derfor er det viktig å legge tilstrekkelig innsats i anbudsprosessen. Sørg for at du engasjerer fagfolk som har den nødvendige erfaringen og kompetansen. Dette vil ofte innebære å velge bort de rimeligste aktørene. Ofte vil det være lønnsomt å heller investere litt ekstra i en dyktig entreprenør. På den måten reduserer du sjansen for at det oppstår feil eller mangler underveis.

For å være sikker på at du engasjerer en pålitelig og seriøs aktør, er det visse faktorer du bør undersøke. Entreprenøren bør blant annet kunne vise til å ha gjennomført flere lignende prosjekter tidligere. For å få et realistisk inntrykk av bedriften, kan du be om å få tilsendt referanser du kan kontakte direkte. Undersøk også at firmaet har økonomisk soliditet. Det betyr at de er i stand til å håndtere eventuelle tap, og dermed ikke står i fare for å gå konkurs i løpet av prosjektet (eller den påfølgende garantiperioden på 5 år). Hent alltid inn tilbud fra tre entreprenører. På den måten kan du forsikre deg om at du mottar konkurransedyktige priser.

For å komme i kontakt med entreprenører som kan hjelpe deg med å bygge hus med utleiedel, kan du benytte deg av gratistjenesten Byggstart. Vi har samlet kvalitetssikrede entreprenøre og håndverkere på ett sted, for å gjøre det enklere å finne seriøse aktører. Registrerer du prosjektet ditt hos oss, setter vi deg i kontakt med entreprenører i ditt område som har den mest relevante erfaringen og kompetansen for ditt prosjekt. Befaring og innhenting av pristilbud er både gratis og uforpliktende. Registrer prosjektet ditt hos oss, så vil en av våre medarbeidere hjelpe deg i gang med anbudsprosessen. Du vil da motta pristilbud fra flere aktører som har både erfaringen og kompetansen som kreves for å bygge hus.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Bygge hus? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.