Innrede loft: Hva koster loftsinnredning?

 

(2024-pris)

Skal du innrede loftet? I denne prisguiden gir vi deg alt om priser, kostnadsdrivere, finansiering, sparetips og mye mer. Unngå å betale for mye og få rådene som sikrer at prosjektet holdes under budsjett. Les denne prisguiden og lær alt du må vite.

Innrede loft

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på innredning av loft

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hva koster det å innrede loftet?

For å vite hvor mye du faktisk må ut med, må du få en fagmann på befaring. Det er mange faktorer som driver prisen på et loft, og vanskelig å si noe generelt. Skal du ha bad eller kjøkken blir det ekstra kostnader for å legge vann- og avløpsrør. Noen ganger må man gjøre inngrep i takkonstruksjon / gjøre takløft noe som kan ha stor innvirkning på prisen. Størrelsen på etasjen har selvfølgelig også mye å si. Selv om det er vanlig å operere med kvadratmeterpris når vi ser på kostnader ved oppussing, vil gjerne et lite loft ha høyere kvadratmeterpris enn et stort.

Selv om det er mye å ta hensyn til når vi skal finne prisen på et spesifikt prosjekt, har vi utarbeidet en prisdatabase basert på gjennomførte prosjekter for å gi deg en liten pekepinn på hva du kan forvente deg.

I vår database ser vi at innredning av loft i gjennomsnitt koster 18.000 kroner per kvadratmeter. Som sagt er det mye å ta hensyn til her, og vi ser mye forskjellige priser. De fleste ligger likevel på et sted mellom 12.000 og 40.000 kroner per kvadratmeter. Det finnes imidlertid prosjekter som blir både dyrere og billigere enn dette, og dette er noe man også må ta med i betraktningen. Dette er imidlertid den totale prisen, og inkluderer alt av arbeider og materialer.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Et konkret eksempel: utbygging av råloft i enebolig

For å gi en forståelse for hva de ulike delene av et loftsprosjekt koster, har vi under inkludert et tilbud på utbygging av et råloft. På dette prosjektet ble det bygget ut et råloft på ca 80 kvadratmeter grunnflate i en enebolig. Merk at alle prosjekter er forskjellig, så eksempelet er kun ment som en indikasjon på hvor man kan lande. På dette prosjektet ble det hverken etablert kjøkken eller bad på loftet, noe som holdt prisen nede.

  • Tømrerarbeid (inkludert forsterkning av konstruksjon, isolasjon, ny trapp, vegger, himlinger, gulv): 700.000 kr
  • Elektriker: 120.000 kr
  • Maler: 160.000 kr
  • Rigg og drift: 120.000 kr

Sum: 1.100.000 kr

Prisen endte her på ca 14.000 kr per kvadratmeter grunnflate, som er i den nedre enden av skalaen.

Få 3 tilbud på innredning av loft

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hvordan påvirke prisen?

Det er flere tiltak du kan gjøre for å gjøre prosjektet litt rimeligere. Det mest åpenbare er jo å gjøre deler av arbeidet selv. Mye av kostnadene går til arbeidskraft, og har du erfaring og kompetanse nok er det penger å spare på å ta i et tak selv. Du må imidlertid huske på at dette skal holde i mange år fremover. Det er viktig å ha realistiske forventninger til hva man får til selv. Husk at en profesjonell håndverker som driver med dette til vanlig både vil gjøre jobben fortere og bedre enn deg. Når man tar seg vann over hodet og merker at jobben var vanskeligere enn man trodde på forhånd, er det også ofte fort gjort at det bare blir utsatt på ubestemt tid.

Det er også mye å spare på når det kommer til materialer. Dog, materialer til grunnarbeider er det nok lurt å investere i. Det er for eksempel viktig at du har en membran som holder i lang tid hvis du skal ha våtrom, og med skikkelig isolasjon kan du jo til og med spare penger i lengden på oppvarming. Men når det kommer til overflater har det kommet mange gode alternativer de siste årene. For eksempel er ofte et laminatgulv billigere enn parkett, og vinyl er enda billigere enn det igjen. Her må du selvsagt også se på kvalitet, estetikk og hvor slitesterkt det er.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Bruk dyktige håndverkere

Når du har bestemt deg for å innrede loftet i boligen din, bør noe av det første du gjør være å finne en arkitekt som kan tegne og søke kommunen for deg. Arkitektens underlag vil også være grunnlaget for prisingen som entreprenørene kan gjøre i neste omgang. Når det kommer til utførelse, er den vanligste måten å organisere prosjektet at man har kontrakt med én entreprenør som igjen har sine underentreprenører på de ulike fagområdene. Det er enklere for en ufalgert å følge opp prosjektet når man bare har én person å forholde seg til. Det er gjerne en snekker- eller tømrerbedrift som tar for seg organiseringen av prosjektet, og som har sine faste samarbeidspartnere på de andre fagområdene. Når snekkeren, rørleggeren og elektrikeren kjenner hverandre går gjerne samarbeidet lettere. Det er også totalentreprenøren som sitter med ansvaret ved forsinkelser eller mangler. Da slipper du å sette hele prosjektet på vent hvis ett av områdene tar for lang tid og nestemann plutselig ikke har tid til å ferdigstille før han må videre på neste jobb. Håndverkeren skal ha betalt selv om han ikke har mulighet til å utføre jobben, men i dette tilfellet er det totalentreprenørens ansvar. De tar riktignok et påslag på prisen for administrasjon og risiko, men med mindre du har lang erfaring med dette er det ofte en god investering.

Det andre alternativet er å dele opp prosjektet i mindre entrepriser. Da er det du som er ansvarlig for å organisere og koordinere mellom de forskjellige fagområdene, og det krever en tettere oppfølging fra din side. Du har større kontroll over detaljene, men samtidig er det ditt ansvar hvis rørleggeren ikke er ferdig med badet når flisleggeren kommer på jobb. I tillegg er det vanskeligere å få erstatning for mangler, da det ofte kan være vanskelig å vite akkurat hvem sin feil det er.

Uansett hvilken entrepriseform du velger, må du alltid gjøre grundig research når du velger en entreprenør. Dessverre finnes det useriøse aktører der ute, og alle er absolutt ikke til å stole på. Et kjapt googlesøk kan hjelpe deg med saken. Ofte finner du omtaler på nettet fra tidligere kunder, og du kan få svar på om de aktuelle aktørene du ser på faktisk sitter på den kompetansen som skal til. I tillegg kan du sjekke om foretaket innehar aktuelle godkjenninger. Selv om ordninger som Sentral godkjenning og Våtromsnormen er frivillige, er det et godt kvalitetsstempel. Får du tilbud fra foretak som er betydelig lavere enn konkurrentene, må du være ekstra påpasselig med dette.

Byggstart er en tjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Byggstart sjekker kredittrating, godkjenninger og referanser, og kobler deg med entreprenører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt. Dette har vi gjort for å gjøre det enklere for deg å finne en entreprenør som passer best mulig til ditt prosjekt. På våre nettsider kan du registrere prosjektet ditt gratis. Da får du tilbud fra håndverkere som er eksperter på akkurat din type byggeprosjekt.

Tenk på hva du får igjen

Til syvende og sist er det gjerne prisen som bestemmer mest når vi skal bygge ut. Men når du nå skal innrede loftet, må du også tenke på hva du får igjen. Ekstra plass og muligheten til å forme hjemmet ditt øker komforten din betraktelig. Men det er ikke bare på denne måten det lønner seg å bygge ut. Et innredet loft gir boligen din en betydelig prisstigning, og den dagen du skal selge kan det godt hende du får igjen hele kostnaden for prosjektet. I tillegg har du vært med på å forme hjemmet ditt selv. Dersom du er klar for å komme i gang, så registrer gjerne prosjektet ditt på Byggstart, så tar vi kontakt med deg for en gjennomgang.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på innredning av loft

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.