Hva koster det å legge fliser på bad? Pris i

 

2024

Lurer du på hva det koster å legge fliser på bad? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for fliser og arbeidet med å legge dem, inkludert hvorvidt det er verdt det og hvilke alternativer du har. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!

Legge fliser på bad

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på totalrenovering av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Pris

Å legge fliser på badet, ekskludert materialkostnadene, har en snittpris på omtrent 16.000 kroner per kvadratmeter. Det er også mulig å få prisen ned i 12.000 kroner om man går for enklere og prisgunstigere løsninger, og hvis du går for mer eksklusive løsninger, kan du likeledes fort ende opp med en kvadratmeterpris på så mye som 22.000 kroner. Prisen for selve flisene ligger oftest på rundt 500 kroner per kvadratmeter, men denne prisen avhenger helt av typen fliser du ønsker deg - her kan du finne rimeligere produkter eller gjøre et kupp på salg, men det finnes også langt mer eksklusive og dyre varianter, som kan koste opp mot 2.000 kroner kvadratmeteren - spesielt mosaikk- og terrakottafliser. 

Både til gulv og vegger finnes et hav av muligheter; ulike former, farger, størrelser - store og små - heksagonfliser, kvadratiske fliser, rektangulære fliser, nevnte mosaikk og fiskebein, alt i ulike prisklasser. 

Ifølge markedsplassen Byggstart ligger gjennomsnittsprisen på et lite bad på tre kvadratmeter på omtrent 200.000 kroner, eller rett i overkant, inkludert kostnader knyttet til arbeidskraft og innkjøp av materialer. Fliser og baderomsinnredning kommer her i tillegg. Generelt kan vi si at fliser er en svært viktig og ofte betydelig ekstrakostnad som mange glemmer å ta med i budsjettet når de planlegger nytt bad. Blant leverandørene av fliser finner du aktører som Flisekompaniet, Rightpricetiles, MegaFlis og Bademiljø.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hva er med på å påvirke prisen?

Rommets størrelse: Hvor stort man ønsker å bygge, vil alltid være med på å drive prisen opp eller ned. Større rom, større prosjekter, krever flere arbeidstimer og mer materialer - noe som koster. Samtidig er det slik at kvadratmeterprisen gjerne senkes når man bygger større; om skal legge fliser på et større område vil du altså kunne oppnå kvantumsrabatt.

Tekniske systemer: Prisen påvirkes også av hva slags elektrisk anlegg som eventuelt skal installeres, derunder typen oppvarmingssystem.

Materialstandard: Det finnes store prisforskjeller mellom ulike baderomsløsninger og valg av flistyper, samt hvilken grad av standard og hvor eksklusivt design man er villig til å betale for. 

Valg av entreprenør/håndverkere: Kostnadene for arbeidskraft utgjør en stor del av den totale prislappen. Og husk: håndverkere med sentral godkjenning og/eller våtromsgodkjenning er gode indikasjoner på seriøsitet. Om arbeidet utføres av useriøse eller ufaglærte håndverkere, kan du møte på problemer den dagen ooligen skal selges og du ikke har dokumentasjonen i orden.

Få 3 tilbud på totalrenovering av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Priseksempel

Nedenfor skal vi ta for oss et konkret priseksempel på totalrenovering av et bad med fliser på gulv og vegg, hentet fra våre databaser. Dette er kun ment som et referanseeksempel, og gir en indikasjon på de ulike utgiftspostene og hva de relevante prisene ofte ligger på. Alle prisene er inkludert materialer, arbeid og mva. Detaljene vil naturlig nok variere fra prosjekt til prosjekt, og for å få et helt nøyaktig prisoverslag til er man nødt til å få en entreprenør på befaring.

Priseksempel for totalrenovering av bad på 5 kvm, med flislegging på gulv og vegg:

  • Rørlegger: 80.000 kr
  • Elektriker: 45.000 kr
  • Snekker: 40.000 kr
  • Flislegger, inkl. membran: 55.000 kr
  • Innkjøp av fliser: 10.000 kr
  • Øvrige innkjøp (armaturer, vask, toalett, dusj): 25.000 kr

Totalsum: 255.000 kr

Som vi ser, havnet totalsummen her på 255.000 kroner for et lite bad på fem kvadratmeter. Dette er på linje med snittprisene vi ser i markedet generelt. For å motta pristilbud på ditt prosjekt kan du registrere jobben hos Byggstart.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hvordan kan du spare noen kroner?

Bad og kjøkken er de dyreste rommene i en bolig å bygge og renovere.Flislegging er altså relativt kostbart, derfor kommer vi her med noen sparetips: 

Tilbud og kampanjer: Hold utkikk etter kampanjer og gode tilbud. Et tips er å forhøre seg med entreprenøren som kjenner mulighetene. Dessuten har gjerne leverandører og håndverkere samarbeidsavtaler seg imellom, som vil kunne være med på å gi deg som kunde gunstige priser. Det er også lurt å vurdere bruktmarkedet. 

Sammenligne pristilbud: Det aller viktigste er kanskje å hente inn tilbud fra flere konkurrerende entreprenører og slik oppnå konkurransedyktige priser. Om du har minst tre pristilbud, vil det gi deg en god forhandlingsposisjon. Benytt anbudstjenester: Vår kostnadsfrie og uforpliktende tjeneste Byggstart hjelper deg med å finne kvalitetssikrende aktører med gode referanser. 

Gjøre det selv: Det er klart at du, dersom du har riktig kompetanse og nok tid, vil kunne spare større summer på gjøre hele eller deler av arbeidet selv. Vi vil få understreke dette med riktig kompetanse: Det kan bli dyrt å bruke ukvalifisert arbeidskraft dersom resultatet blir dårlig utført håndverk, arbeid som må gjøres om igjen i etterkant, eller dersom det oppstår skader på materialer, verktøy eller folk. Velger man løsninger kun fordi de er billige, kan det gå utover kvaliteten på badet. For å oppnå riktig og godkjent dokumentasjon på omfattende baderomsrenovering dessuten arbeidet utføres av aktører med våtromsgodkjenning. Men noen ting kan det alltids være greit å stå for selv, som riving og bortkjøring av avfall, samt det å hente og velge ut materialer. Du kan også montere baderomsmøbler selv, bare pass på at du ikke skader membran og eksisterende fliser.

Flistyper: Når det gjelder holdbarhet, brudd- og slitestyrke, behøver det faktisk ikke å være så stor forskjell på en billig flis og en dyrere flis. Fliser til badet finnes i alle prisklasser og de rimeligste kan altså tåle like mye som de dyrere variantene. Samtidig er generelt slik at fliser i naturstein tåler mindre enn keramiske fliser og porselensfliser. Sistnevnte er som regel frostsikre og ripes ikke like lett.

Legge nye fliser oppå de gamle: Dersom badet er i god nok stand - det innebærer at våtromsmembran og rørsystemet er velfungerende - kan du legge nye fliser over de gamle og slik få til en renovering av badet til en lavere kostnad, såkalt “flis på flis”. Har du et veldig gammelt bad, bør de gamle flisene fjernes først - fordi gamle bad i mange tilfeller ikke er utformet i henhold til moderne standarder når det gjelder blant annet vannsikring. Bad som er yngre enn 10 år vil etter all sannsynlighet tilfredsstille moderne baderomsstandarder, og du kan trygt legge flis på flis.

Helt eller delvis flislagt bad: Du kan velge å ha fliser overalt, både på gulv og vegger, eller kun på de stedene hvor det er rennende vann, som i dusjen, rundt badekaret og bak vasken.

Hvordan sammenligne tilbud?

Vi har flere råd når det gjelder å sammenligne tilbud fra fagfolk innen bygg og renovasjon:

Undersøk tilbudene punktvis: Se nøye gjennom hvilke poster de ulike tilbyderne har inkludert i sitt pristilbud og kryssjekk dem opp mot hverandre. Det kan være fristende bare å sammenligne totalprisene, men ved å se på hvert punkt vil du få bedre forståelse av hva du kan forhandle om, utelate eller legge til - rett og slett en bedre forståelse av hva du betaler for, eller velger å la være. Store variasjoner i pris på enkeltposter mellom de ulike tilbudene kan bety at aktørene har forstått prosjektet ditt på ulike måter, eller at de har misforstått noe. Dersom du legger merke til slike forskjeller, er det lurt å ta kontakt med den det gjelder, for å forsikre deg om at er enighet rundt hva prosjektet skal innebære. Det er ellers viktig at man skiller mellom det som er spesifisert og det som er definert som tillegg. Mange forbehold i pristilbudet betyr at prosjektet vil kunne ende opp med å bli dyrere enn antatt.

Benytt anbudstjenester: I stedet for å bruke tid på egne undersøkelser kan du som nevnt la anbudstjenester som Byggstart gjøre jobben for deg, og slik kjenne deg trygg på at du da får velge blant et knippe kvalitetssikrende tilbydere: Byggstart er en tjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Kredittrating, godkjenninger og referanser - her er alt sjekket for deg så du kan være trygg på at du blir satt i kontakt med entreprenører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt. Dette gir deg dessuten mulighet til å finne et alternativ som passer godt med dine budsjettrammer. Og ja, tjenesten er helt gratis og uforpliktende.  

Velg en spesialist og sjekk referanser: Du bør velge en håndverker eller entreprenør som har spesialisert seg på bad, gjerne en spesialist på flislegging. Du bør også sjekke at vedkommende har våtromsgodkjenningen i orden. Det kan også lønne seg å velge bedrifter med sentral godkjenning. Videre anbefaler vi å sjekke firmaets referanser. Velg noen som har vist tidligere at de kan gjennomføre lignende prosjekter på en kostnadseffektiv måte. Det er også alltid en god idé å velge en aktør som du har en god tone med. Det er dessuten greit å tenke over at de ulike aktørene kommer til å ha personlige preferanser for stil og materialer, noe som vil påvirke rådene de gir. 

Sett deg inn i prismodellene: I pristilbudet, er det satt fastpris, gitt overslag eller er det snakk om en uforpliktende prisantydning? Fastpris forplikter partene, uten at håndverkerne må dokumentere forbrukte timer, materiell og annet, og gir best oversikt over de totale kostnadene - mer forutsigbarhet. I henhold til håndverkertjenesteloven kan ikke et prisoverslag stige mer enn 15 prosent over det angitte overslaget. Dette mens en uforpliktende prisantydning avregnes uten noen forpliktende øvre prisramme.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Er det verdt det?

Det er lurt å være grundig og å tenke langsiktig. Det er ingen god idé å legge nye fliser med grunnlag i et bad som ikke er i god nok stand og som vil måtte renoveres i nær fremtid. Billige halvveisløsnigner vil fort kunne bli dyre på sikt. Du bør altså være trygg på at det ikke er fuktskader på rommet før de nye flisene legges. I tillegg er et jevnt underlag en viktig forutsetning for et godt resultat om du skal legge det nye gulvet oppå det gamle flisgulvet. Hvis ikke hellingen på gulvet er jevn, kan ujevnhetene fra det gamle flisgulvet skade det nye laget med fliser. 

Å legge fliser er en oppgave det er mulig å gjøre selv. Samtidig er det å søke rådgivning hos folk som har stor erfaring med fliser helt klart det tryggeste - da kan du være sikker på at du får et godt og varig resultat. Snakk helst med en fagperson som har sertifisering innen våtrom før du setter i gang. Kravene gjelder underlaget og membranen som må foreligge i henhold til våtromsreglene. Men har du allerede fått fagfolk til å legge grunnlaget for deg, er det bare å begynne med flisleggingen. Vi gjør obs på et av de vanligste problemene med fliser, som nemlig ikke er flisene i seg selv, men fugene mellom dem. Her kan det oppstå skjolder, et relativt vanlig problem som kommer av at flisene fuges for fort, altså av at limet under flisene ikke har fått tørke tilstrekkelig og avgir ødeleggende fuktighet.  

For at badet og de nye flisene skal være verdt pengene dine, kan det videre være lurt å ta sikte på et tidløs design. Stilen for baderom deles gjerne inn i fire kategorier: Den klassiske, den minimalistiske, den organiske og den rustikke. Ved å holde deg til kjennetegnene innen en av disse, øker sjansen for at du ikke vil gå lei av badet ditt - det vil tåle trender som kommer, og trender som går; slik har det forholdt seg frem til nå: Det klassiske badet har gjerne ensfargede fliser i glatte overflater, eller klassiske mønstre eller border. Det minimalistiske er uten overflødige detaljer, med regulære, enkle fliser med rette og gjerne litt skarpe hjørner. Den organiske stilen preges av avrundede former og hjørner og glatte overflater. Den rustikke stilen kjennetegnes av overflater som er mer røffe og ujevne, og lar materialenes naturlige farger og teksturer tre frem. 

Store fliser på gulvet i et lite baderom gir en mer samlende overflate estetisk sett, men de krever et jevnere gulv hvis de skal ligge helt plant. Samtidig blir et avløp midt på badegulvet ofte en utfordring her, fordi de store overflatene gjør det noe mer avansert å få til det nødvendige fallet ned mot avløpet. Små fliser i et stort baderom understreker størrelsen på rommet med sitt store antall. De er enklere å tilpasse til eventuelle ujevnheter i gulvet. Når det gjelder form, kan rektangulære fliser være med på å gi et visuelt inntrykk av enten et lengre eller et bredere rom - rommet virker lenger i den retningen lengden peker ut. Fargemessig gir hvite eller lyse farger inntrykk av et større og mer åpent rom. Tilsvarende gjør mørke farger baderommet mindre, men hyggeligere, tøffere og til og med romantisk. 

Vit at mørke fliser er noe vanskeligere å vedlikeholde; de må rengjøres oftere fordi smuss og kalk synes lettere på mørke overflater enn på lyse. Når det gjelder glansfulle fliser, kan disse gi bedre fordeling av lyset - men de kan også komme til å skape irriterende lysreflekser.

Kanskje trenger du litt ekstra inspirasjon, eller hjelp til å velge mellom store og små, ulike mønstre, farger og strukturer, vegg- eller gulvfliser: I butikkene til Flisekompaniet kan du bestille time for å få 3D-tegnet badet ditt. Deres gratis tegneprogram kan hjelpe deg med å planlegge og undersøke hvordan badet ditt vil kunne bli seende ut. Her kan du legge inn mål og romløsninger og teste ut hvordan ulike fliser, former og farger vil fungere hjemme hos deg! De to viktigste faktorene for et vellykket flisleggingsprosjekt er jo at du blir fornøyd med resultatet, i tillegg til at gjeldende regler for våtrom følges. 

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på totalrenovering av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.