Inngangsparti: Hva koster det?

 

(2024-pris)

Skal du bygge inngangsparti? I denne prisguiden gir vi deg alt om priser, kostnadsdrivere, finansiering, sparetips og mye mer. Unngå å betale for mye og få rådene som sikrer at prosjektet holdes under budsjett. Les denne prisguiden og lær alt du må vite.

Inngangsparti

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Bygge inngangsparti? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Snittpris for inngangsparti

Inngangspartiet er en del av huset som lett kan bli overfylt av klær, sko, sykkelhjelmer og sekker. Derfor kan det være en praktisk løsning å bygge ut. På den måten oppnår man ekstra lagringsplass. Prisen på byggeprosjekter varierer etter størrelse og kompleksitet. For å kunne si noe om hva ditt prosjekt vil koste, må man ha oversikt over faktorer som størrelse, hvilke funksjoner du trenger og hva slags materialer som skal brukes. Det vi derimot kan si noe om, er snittprisene for å bygge nytt inngangsparti, basert priser fra vår prisdatabase.

I databasen vår kan vi se at et nytt inngangsparti i gjennomsnitt koster 30.000 kroner per kvadratmeter. Det er imidlertid flere faktorer som bestemmer hva prosjekter vil koste. Vi ser noen ganger inngangspartier som kan bygges for så lite som 25.000 kroner per kvadratmeter, mens det på andre siden ikke er uvanlig med priser over 40.000 kroner. Dette er inkludert materialer og arbeid.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hva driver prisen?

Total størrelse: jo større inngangspartiet er, jo lavere vil typisk prisen per kvadratmeter bli, ettersom det er visse skalafordeler i byggingen. Det er flere fagområder som skal involveres i prosjektet (typisk graver, murer, tømrer, elektriker), som alle enkelte faste kostnader ved å engasjere seg i et prosjekt. Høyere antall kvadratmeter totalt vil derfor normalt gi en noe lavere pris per kvm

Grunnforhold: dersom det er kompliserte grunnforhold kan dette være meget fordyrende, og noen ganger sette en stopper for prosjektet. F.eks. vil pigging i fjell kunne medføre betydelige merkostnader.

Standard på materialer: Normalt vil man velge lik utvendig kledning, tak og beslag som på huset forøvrig. Imidlertid har man gjerne mer valgfrihet innvendig. Her kan man velge rimelige løsninger, eller mer eksklusive løsninge, som for eksempel fliser med varmekabler.

Valg av entreprenør: de fleste organiserer bygging av inngangsparti som totalentreprise, der tømreren tar kontrakten for alle fag. Disse opererer ofte med ulike priser og påslag, så hent tre ulike tilbud før du bestemmer deg for firma. Det kan være smart å være tidlig ute for å sikre at entreprenørene har ledig kapasitet når du ønsker å gjennomføre.

Behov for arkitekt / prosjektering: dette avhenger av prosjektets kompleksitet og størrelse, og kan være en fordyrende faktor.

Bygge inngangsparti? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Få sammenlignbare pristilbud

For å få en detaljert pris på hva ditt inngangsparti vil koste, må du kontakte en entreprenør som kan vurdere prosjektet ditt. For å kunne prise det riktig er det viktig at du bidrar med nødvendig dokumentasjon og tegninger. Dokumenter du kan forvente å måtte presentere er:

  • Tegninger. Fasadetegninger, snittegninger og plantegninger er nødvendige for at entreprenøren skal forstå hva du er ute etter.
  • Romskjema. Dette innebærer beskrivelse av materialvalg, belysning og det elektriske anlegget.
  • Dør- og vindusskjema. Entreprenøren må også få en oversikt over hvordan du ser for deg å utforme inngangspartiet med dører og vinduer.

Er du nøye i beskrivelsen når du presenterer prosjektet, er det også lettere for deg sammenligne pristilbud. Du burde alltid samle inn tilbud fra flere entreprenører i anbudsprosessen. På den måten er du sikker på at entreprenøren du velger tilbyr konkurransedyktige priser. Jo mer nøyaktig du er, desto bedre grunnlag har entreprenøren i prisingen. Pass på å gi like mye informasjon til alle aktørene du vurderer, så alle har det samme grunnlaget for tilbudet du mottar.

Det kan imidlertid noen ganger lønne seg å inkludere entreprenøren allerede i planleggingsfasen. Det kan være bra å få hjelp av en fagperson underveis i prosjekteringen. En som gjør dette til daglig kan komme med gode råd og innspill fra starten, og hjelpe deg å spare både penger og tid. Kanskje ser entreprenøren løsninger du ikke har tenkt på selv, som gjør at du ikke trenger å bygge like stort som du hadde tenkt.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Vær nøye med kontrakter og avtaler

Det er fordelaktig for begge parter å ha en avtale på forhånd, så dere slipper uenigheter underveis. Man bør utarbeide en detaljert kontrakt, der det kommer tydelig frem hva som skal gjøres, og hvordan dere skal håndtere eventuelle endringer underveis. Selv om et inngangsparti ikke er det største og mest omfattende prosjektet, kan det fortsatt oppstå utfordringer. Grunnen kan være utfordringer knyttet til graving eller forsinkelser på materialer. Ved å bruke Forbrukerrådets kontraktsforslag for kjøp av håndverkertjenester, er du sikret en god avtale.

Bruk dyktige og seriøse håndverkere

Dessverre er det mange useriøse aktører i byggebransjen. Vær derfor nøye når du skal velge entreprenør. I Byggstart har vi samlet kvalitetssikrede entreprenører og håndverkerfirmaer på ett sted, for å gjøre det enklere for deg å finne dyktige fagfolk. Når du registrerer prosjektet ditt på våre nettsider, blir du matchet med kvalitetssikrede entreprenører som har erfaringen og kompetansen som kreves til ditt prosjekt. Du kan sammenligne tilbudene, og gjøre valget ditt basert på både pris og kvalifikasjoner. Bruker du vår tjeneste kan du være trygg på at du velger et seriøst foretak som tar jobben på alvor og leverer arbeid til høy kvalitet. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Bygge inngangsparti? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.