Hva koster en ny peis? Pris i

 

2024

Lurer du på hva en ny peis koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for en ny peis, inkludert faktorene som påvirker prisen, hva du kan gjøre for å holde kostnadene nede, om dette er en investering som vil lønne seg, og mye mer. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!

Ny peis

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Pris for en ny peis

Hvis du er ønsker å gjøre hjemmet ditt til et koseligere sted å være, har du kanskje vurdert å gå til anskaffelse av en peis. Noen har peis i hjemmet som de ikke engang bruker til oppvarming. Peiser gir en god følelse av å være hjemme, skaper en koselig og varm atmosfære, og beriker de fleste rom. En peis kan gi deg en rekke fordeler som øker komforten i hjemmet. Peisen er ofte et naturlig samlingspunkt i rommene de står plassert i, og mange liker å tilbringe tid foran peisen når de mørke og kalde vinterkveldene kommer. Peisen kan også være en billig varmekilde som reduserer strømforbruket gjennom året. I tillegg er peisen en naturlig del av interiøret i mange hjem. I dag får du kjøpt moderne peiser i stilrent design som løfter inntrykket i de fleste rom, enten den er plassert i stua eller på soverommet.

Prisen for en ny peis varierer og avhenger av mange faktorer. Hvis du skal kjøpe en ny murt peis, kan prisen variere mellom alt fra 50.000 til 500.000 kroner, men de fleste ender opp med å betale et sted mellom 100.000 og 300.000 kroner for en murt peis. Murte peiser kan være små og enkle, og da vil de som regel ligge i nedre prissjikt. Du kan imidlertid også få murt store og særlig luksuriøse peiser som koster opp mot en halv million kroner hvis du har budsjett til det. Du kan få bygget peis med brannmursplater, bygge peis med innsats og du kan i stor grad designe peisen selv. Prisene nevnt ovenfor er omtrentlige, og alle prosjektet er ulike. Gjennomsnittsprisene inkluderer likevel alt man trenger av materialer og arbeidskraft for å mure en ny peis.

Er du ute etter noe billigere, kan du heller vurdere en modulbasert peis. Her er prissjiktet noe lavere. Du finner modulbaserte peiser til alt fra 10.000 for de rimeligste alternativene til over 100.000 kroner de mer eksklusive peisene. Prisene her inkluderer selve peisen og montering. Tradisjonelt har murte peiser vært det mest nærliggende alternativet, men med den teknologiske utviklingen har det kommet stadig nye og mer populære alternativer i form av modulbaserte peiser. Modulbaserte peiser er peisinnsats som kjøpes og monteres enten frittstående eller inn mot en vegg, med forbindelse til pipe eller med brannplater rundt, gjerne i typisk minimalistisk skandinavisk stil. Modulbaserte peiser har blitt mer populære de siste årene både fordi de ser bra ut, fungerer godt og er rimeligere enn murte peiser.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hva påvirker prisen på ny peis?

Mange faktorer påvirker prisen for en ny peis. Hva slags type peis du ønsker vil i stor grad avgjøre hvor mye du betaler. Det billigste er gjerne å kjøpe en biopeis, men varmeproduksjonen fra en biopeis er nokså beskjeden og brannsikkerheten er ikke like god som ved andre typer peiser. En gasspeis er et annet rimelig alternativ, men også her finner vi nokså store prisvariasjoner. Gasspeiser kommer i en rekke forskjellige design og med ulike funksjoner. Prisen vil dessuten avhenge av om det er noe opplegg for pipe eller ikke. En peis du kan brenne ved i er normalt dyrere enn biopeis og gasspeis, og skal du ha en peis ferdig murt på tradisjonelt vis, må du regne med å betale mer.

For murte peiser vil prisen på materialene som brukes og prisen for murerens arbeidstimer være viktige prisfaktorer. Om du allerede har en murt peis der du bor og skal rive denne for å mure en ny peis, kan prosjektet bli dyrere fordi det går med en del arbeid til å rive den gamle peisen. Hvor mye det koster å rive peisen avhenger av opplegget og størrelsen på peisen, men det kan fort komme på rundt 20.000 kroner for å rive en gammel peis. Hvis pipa er slitt kan det være nødvendig å gjøre utbedringer i tillegg. Dersom pipen allerede er 20-30 år gammel, bør den sjekkes av fagfolk før du river den gamle peisen og setter inn ny peis. Over tid kan det dannes sprekker, og fuger i teglsteinspiper kan forvitre slik at røyken hindres i å strømme rett opp. Hvis det er mangler ved eksisterende pipe, kan det være nødvendig med utbedringer. Da er det vanlig å føre et rustfritt piperør inn i den nåværende pipen. Dette koster normalt et sted mellom 2.500 og 3.000 kroner per meter med pipe.

Andre viktig prisfaktorer inkluderer størrelsen på peisen, samt funksjoner og design på modulbaserte peiser. Jo større peis du skal mure, desto mer materialer trenger du. I tillegg vil jobben med å mure peisen ta lengre tid på en stor peis, slik at det går med flere arbeidstimer for mureren. Modulbaserte peiser kommer i mange forskjellige design og noen har dessuten stilige funksjoner. For eksempel finner du i dag flotte biopeiser som er vegghengte, som du kan justere flammene på med enkle metoder eller som er utstyrt med forskjellige sikkerhetsmekanismer. Siden peisen gjerne skal bli en integrert del av interiøret i hjemmet, er utseende en viktig faktor for mange. Når det gjelder design, finner du både enkle og rimelige alternativer, eller mer eksklusive og luksuriøse peiser som koster mer.

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Slik holder du kostnadene nede

For mange kan det å kjøpe ny peis være en kostbar investering, men med gode forberedelser er det mulig å spare penger. Først og fremst bør du tenke nøye gjennom valget ditt av peis for å finne ut hva slags peis du egentlig trenger. Ønsker du deg peis hovedsakelig som dekorasjon fordi det ser koselig og pent ut? I så fall kan det være tilstrekkelig å kjøpe en biopeis. Disse er ikke like dyre som andre type peiser. Er du opptatt av at peisen også skal produsere en del varme, bør du heller vurdere en vedpeis eller en åpen peis. Hvis du ikke er særlig opptatt av det estetiske, men trenger peis mest for å varme opp hjemmet og redusere strømforbruket, bør du se etter peiser som produsere mye varme, men du kan unngå modellene som hovedsakelig koster mye på grunn av design. Tenk også gjennom hvor mye varme du egentlig trenger. I noen tilfeller kan det være nok med en vedovn i stedet. Hvis du bor i et sameie og ikke har mulighet til å koble peisen til pipa, må du uansett velge en billigere modell.

Når du har funnet ut hva slags peis du ønsker deg, er det lurt å skaffe deg en oversikt over prisene på markedet. Det finnes mange forhandlere og de fleste oppgir konkrete priser for modellene sine på hjemmesidene deres. Ved å kartlegge alle alternativene dine, blir det enklere å unngå de aller dyreste modellene og gjøre et prisbevisst valg. Det er likevel slik at pris som regel henger sammen med kvalitet, noe du bør ha i bakhodet når du skal velge modell. Er du heldig, kommer du over gode tilbud eller kampanjer slik at du kan få kjøpt en peis av høy kvalitet til redusert pris. Hvis du skal mure en ny peis, blir det som regel mye dyrere enn hvis du skal kjøpe en modulbasert peis. Du kan likevel spare litt penger på å finne en rimelig murer. Murere varierer i pris og du bør derfor hente inn pristilbud fra flere murere og sammenligne dem..

Selv om det i utgangspunktet ikke stilles noen formelle utdanningskrav til montering av vedovn, anbefales det ikke å montere den selv. For å kunne montere en vedovn selv, må du kunne dokumentere kompetanse og erfaring med dette og monteringen må utføres i henhold til ulike krav og regler knyttet til brannsikkerhet. Montering er altså ikke noe du bør prøve å spare penger på, da dette tross alt handler om sikkerheten til deg og familien din. Når du skal montere ny peis er det ikke nødvendig å søke om byggetillatelse, men du må likevel sende inn en byggemelding til kommunen du bor i for å informere om installasjonen. Selv om du ikke kan spare penger på montering, kan du noen ganger gjøre litt egeninnsats i arbeidet med å rive den gamle peisen, men dette bør i så fall avtales med montør.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hvordan sammenligner jeg tilbud?

Selv om det kan bli kostbart å mure en helt ny peis på tradisjonelt vis, kan resultatet bli veldig bra. Det forutsetter imidlertid at du finner en dyktig murer som kan gjøre jobben for deg. Fordi murere varierer i pris, er det mye penger å spare på å hente inn flere pristilbud og sammenligne. Vi anbefaler at du henter inn minst 3 pristilbud. Dette for å ha et godt sammenligningsgrunnlag.

Når du skal sammenligne pristilbud er det sjeldent nok å bare se på sluttprisen. Du bør gå nøye gjennom alle postene i pristilbudet for å se om alle murerne har forstått prosjektet på samme måte og inkludert det samme i prisen. Videre må du se om prisen du har fått er en fastpris for hele prosjektet, om det er et prisoverslag eller bare et estimat. Husk at prisoverslag kan avvike med 15%.

Du kan hente inn pristilbud ved å kontakte murere i området der du bor, men ofte er det lettere å bruke en anbudstjeneste. Da gjøres mye av jobben automatisk. Byggstart er en anbudstjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Byggstart har på forhånd sjekket godkjenninger, kredittratinger og referanser, slik at du blir koblet med en entreprenør som er godt kvalifisert for jobben. Ved å bruke Byggstarts tjeneste blir det enklere å finne en entreprenør innen rammene av budsjettet ditt. Det er både gratis og uforpliktende å bruke Byggstarts tjeneste.

Er en ny peis verdt prisen?

For mange er det verdt å kjøpe en ny peis til huset. Om det er verdt det for deg avhenger av hva du trenger en peis til, om du klarer å finne en peis innenfor rammene av budsjettet ditt og hvilke preferanser du har knyttet til den nye peisen. En helt ny peis kan gjøre hjemmet ditt enda penere, og mange opplever at peisen gir en helt en annen stemning og atmosfære i løpet av de kalde og mørke vintrene. En av fordelene som ofte blir oversett knyttet til det å kjøpe ny peis, er at du får en ekstra varmekilde som kan redusere de månedlige strømregningene dine, særlig om vinteren. Vedfyring er en kostnadseffektiv form for oppvarming sammenligninget med strømbruk, og eventuelle besparelser på strømforbruket er noe du bør ta i betraktning når du skal vurdere om det er verdt å investere i en ny peis.

En peis vil i de fleste tilfeller også bidra til å øke verdien på boligen din. For mange som er på boligjakt kan peisen være en faktor som gjør at de er villig til å strekke seg enda litt lenger i en budrunde. Derfor er det mulig å få tilbake store deler av investeringen du gjør hvis du skal selge boligen en gang i fremtiden. For at prosjektet skal lønne seg mest mulig, er det likevel lurt å forsøke å spare penger der det er mulig ved å bruke tipsene våre ovenfor, og på den måten holde kostnadene til et minimum uten at det går for mye utover kvaliteten.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.