Hva koster et lite bad? Pris i

 

2024

Skal du totalrenovere et lite bad? I denne prisguiden gir vi deg alt om priser, kostnadsdrivere, finansiering, sparetips og mye mer. Unngå å betale for mye og få rådene som sikrer at prosjektet holdes under budsjett. Les denne prisguiden og lær alt du må vite.

Små bad

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på totalrenovering av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Overflateoppussing vs. totaloppussing

Det er stor forskjell på totalrenovering og overflateoppussing både når det gjelder omfang og og kostnader. Totalrenovering involverer mye arbeid, og tar ofte mellom 3 til 6 uker, mens en overflateoppussing gjerne bare tar noen dager å få unnagjort, og derfor ikke koster så mye.  

Hvordan tilstanden på badet er for øyeblikket er selvfølgelig den viktigste tingen å se på før man bestemmer seg for om badet trenger totaloppussing eller, om en overflateoppussing er nok. Dersom du for eksempel har vann- eller fuktskader er det tid for en totaloppussing. Du trenger ofte bare en overflateoppussing dersom du bare vil forandre på stilen på badet ditt.

Totaloppussing kan også behøves i tilfeller der du legger om romløsningen på badet ditt slik at rør, kloakk, elektriske installasjoner og membraner må oppdateres for å passe inn i den nye romløsningen.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hva vil badet ditt koste?

Ettersom vi har mange prosjekter på gang til enhver tid har dette gjort det mulig for oss å utarbeide en prisdatabase basert på et høyt antall prosjekter der kunder har benyttet våre tjenester til å finne håndverkere og entreprenører. Gjennom databasen vår er det mulig å finne gjennomsnittspriser som kan gi deg god peiling på hvor mye prosjektet ditt kommer til å koste.

Generelt sett ser vi at den gjennomsnittlige prisen for bad ofte ligger på rundt 275.000 kr. Dette tallet inkluderer alle kostnader knyttet til prosjektet, også innkjøp som man som kunde gjør på egenhånd (fliser, armaturer, baderomsinnredning).

For et lite bad (3 kvm), ligger snittprisen noe lavere, på 250.000 kr. Det hender også at prosjekter kan komme så lavt som 200.000 kr, mens andre koster så mye som 500.000 kr, så her er det store forskjeller.

Små bad er rimeligere enn store bad, men forskjellen er ikke så stor. Man kan regne mellom 10.000 og 20.000 kr ekstra per kvadratmeter utover 3 kvadratmeter, ettersom dette stort sett er mer fliser, mens de tekniske installasjonene kommer uansett.

Få 3 tilbud på totalrenovering av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hva er inkludert i prisen fra entreprenør, og hva kjøper du inn selv?

Hovedregelen for hva som leveres av en totalentreprenør og hva du må stå for selv er at du selv tar deg av overflatemateriale og innredning. På et bad vil dette som regel gjelde fliser. Innredningen, slik som for eksempel toalett, badekar, vaskeservanter og armatur vil du også som regel kjøpe selv. Dette er på grunn av at det finnes så mange stiler og prisklasser å velge mellom at det er både vanskelig og upraktisk for entreprenøren å velge ut dette på dine vegne.

Selv om du ofte kjøper disse tingene selv, og det ikke er regnet som en del av pristilbudet til entreprenøren, er det entreprenøren som tar seg arbeidet med å installere det. Det er derfor lurt å diskutere med entreprenøren din hva som passer. Det kan også ofte hende at entreprenøren har tilgang til gode rabatter på forskjellige produkter som du kan få benytte deg av.

For varer du bestiller selv er det viktig at du er ute i god tid med bestilling ettersom noen av disse varene kan ha bestillingstid. Dersom man ender opp med å måtte vente på en bestilling kan man risikere at arbeidet stopper opp og det blir krøll i tidsplanen til entreprenøren.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Et konkret priseksempel - totalrenovering av 3 kvm bad

For å forstå ca pris på de ulike delene av prosjektet, har vi under inkludert et konkret eksempel på et pristilbud på totalrenovering av et bad på 3 med dusjhjørne, WC og vask. Merk at dette kun er et eksempel, og at hvert prosjekt er forskjellig, men dette kan gi deg en pekepinn på kostnader per område.

1. Tilbud fra entreprenør:

  • Riving og avfallshåndtering: 20.000 kr
  • Rørlegger: 55.000 kr
  • Elektriker: 40.000 kr
  • Tømrer: 35.000 kr
  • Membran: 10.000 kr
  • Murer/Flis: 20.000 kr
  • Rigg og drift: 18.000 kr

Sum tilbud fra entreprenør: 186.000 kr

2. Egne innkjøp:

  • Fliser (gulv og vegger): 10.000 kr
  • Armaturer: 13.000 kr
  • Baderomsinnredning: 23.000 kr

Sum egne innkjøp: 44.000 kr

Sum totalt, entreprenørs tilbud + egne innkjøp: 244.000 kr

Hva er det som driver prisen i renovering av bad?

Det er ikke nødvendigvis bare størrelsen på badet som avgjør prisen. Det finnes nemlig noen deler av badet som bidrar mer til å drive opp kostnadene enn andre. Dette gjelder typisk installasjon av rør og vann, kloakk, elektrisitet, ventilasjon og membraner.

Disse tekniske installasjonene trengs i både små og store bad, så derfor vil man ofte se at små bad ender opp med en betydelig høyere kvadratmeterpris enn store bad.

Dette er fordi forskjellen primært er at man legger til noen ekstra kvm med fliser.

Videre vil dine egne valg av fliser, armaturer, WC, dusjløsning, badekar, håndkleholdere, etc drive prisen. Her finnes det rimeligere og veldig eksklusive løsninger.

Det er også store forskjeller mellom ulike entreprenører, så hent inn minst 2 pristilbud før du bestemmer deg.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hvordan kan man redusere prisen?

For å holde prisen under kontroll er det viktig å starte med utgangspunkt i skikkelig planlegging. Du bør derfor sette opp et detaljert budsjett i forkant, og så gjelder det å holde seg til dette. Det er lett å få ideer underveis om ting som bør forandres, men dette vil som regel ende opp med å koste mer, slik at du overskrider budsjettet ditt.   

Når man skal renovere badet er den viktigste faktoren for prisen ofte layouten man velger. Håndverksarbeid er dyrt, og det koster spesielt mye å forandre på eller skifte ut rørlegging, elektrisitet, ventilasjon og membraner. Dersom du vil holde prisen nede lønner det seg å holde seg så nært som mulig opptil den eksisterende layouten som mulig.

Dersom du er oppmerksom på hvilke forskjellige leverandører som finnes i markedet vil du også veldig ofte kunne finne steder der de kan tilby de forskjellige produktene du trenger billigere. Det er nemlig veldig stor forskjell på hvilke priser de forskjellige forhandlerne tilbyr på samme eller lignende varer. Det hjelper også dersom du er litt fleksibel i forhold til merker og design.

En grei regel å ha kan være å sjekke 3 forskjellige priser før man bestemmer seg. For eksempel finnes det mange konkurrenter i markedet for fliser. Pris på fliser ligger fra ca 100 kr per kvadratmeter, opp til flere tusen kroner per kvadratmeter.

Toaletter kommer i alle slags stiler og standarder, men du trenger ikke ha et dyrt toalett for å få et fint bad. Det vil være mye billigere å fokusere på andre deler av baderommet ditt for å gi det et unikt preg. Det samme gjelder baderomsinnredning. Dette kan du ofte få ganske billig hos de store kjedene, særlig dersom du holder øynene åpne etter gode tilbud. Husk at dette også er noe det er lettere å forandre på senere dersom man skulle angre. En minimumspakke koster her rundt 15000 kroner for fliser, armaturer og innredning, men de fleste bruker en hel del mer.

Dersom du har tid til overs og ønsker å redusere byggekostnadene ytterligere kan du se på hvilke typer arbeid du kan bidra med selv. Om du hjelper til selv kan du bidra til å holde timetallet, og dermed kostnadene nede. Noen vanlige oppgaver man selv kan hjelpe til med for å redusere prisen inkluderer riving, håndtering av avfall og maling. Dersom du ikke har så mye tid til overs kan det likevel være en god ide å også la entreprenøren ta hånd om dette ettersom de ofte kan få disse oppgavene unnagjort mye raskere enn det du gjør.

Hvordan finne rett entreprenør for jobben?

Den viktigste og vanskeligste delen av å renovere badet ditt er kanskje å finne rette folk for jobben. Entreprenøren vil som regel stå for størstedelen av kostnadene av renoveringen, så det er snakk om store summer som du investerer her. Når det er sagt så er det også viktig å huske på at det billigste ikke alltid er det beste. Mer profesjonelle håndverkere er kanskje dyrere, men jobber til gjengjeld kanskje fortere slik at forskjellen ikke blir så stor som man skulle tro. Bruk en entreprenør som har lang erfaring med bad, de er som regel betydelig med effektive. Det er også viktig å huske på at feil og mangler kan koste mye å rette opp dersom man skulle ende opp med en uprofesjonell håndverker.

Den letteste måten å komme i gang for de fleste er å organisere prosjektet som en totalenterprise. Da trenger man bare å bakgrunnssjekke hovedbedriften, og så tar de ansvaret for resten. En hovedentreprenør vil også allerede ha gode samarbeidsforhold med underleverandører av produkter og tjenester, slik at forskjellen ofte ikke vil bli så stor mellom dette og å ta seg av prosjektledelsen selv. Det vil også bli mye lettere med tanke på garantier og ansvarsforhold dersom man organiserer prosjektet som en totalenterprise der man bare har ett firma man trenger å forholde seg til og undertegne kontrakt med.        

Når du bestemmer deg for hvilke entreprenørfirma du bruker kan det være en god ide å spørre dem om å vise deg eksempler på lignende arbeid de har utført tidligere. Du bør også sjekke om det finnes negative omtaler om dem på internett, og dersom du finner noen av disse, spørre entreprenøren om å forklare situasjonen. Husk at vi alle kan komme i uheldige situasjoner, så det gjelder å ikke ta alt du finner for god fisk, men at det er mye man kan lese fra responsen man får til denne typen spørsmål.

Til syvende og sist er det en god ide å møte med den eller de som skal arbeide på prosjektet. Husk at her er det mer enn bare deres profesjonelle ferdigheter det gjelder. Dette er en person som du skal invitere inn i ditt private hjem, så det er viktig at dette er personer du er komfortabel med å ha rundt deg i hjemmet ditt, ofte i ukesvis. Her gjelder det å finne noen som man kommer godt overens med, så dersom man får en dårlig magefølelse fra starten bør man i de fleste tilfeller kanskje fortsette å lete.   

I Byggstart har vi samlet kvalitetssikrede fagfolk basert på referanser, godkjenninger, priser og økonomi. Dersom du registrerer prosjektet ditt på Byggstart matcher vi deg med de best egnede firmaene for ditt prosjekt.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på totalrenovering av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.