Hva koster rørlegger? Pris i

 

2024

Lurer du på hva en rørlegger koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for rørleggertjenester, inkludert prisen for totalrenovering av bad, hvilke oppgaver en rørlegger utfører, hvordan du kan spare penger, hva som påvirker prisen og mye mer. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!

Rørlegger

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Trenger du rørlegger? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Pris

En rørlegger monterer alt av rørtekniske installasjoner, og de er både nødvendige og gode å ha når man skal bygge om kjøkkenet, bytte ut varmtvannstanken, få innlagt vann på hytta, legge vannbåren gulvvarme og pusse opp eller bygge nytt bad: Ofte er det nødvendig eller ønskelig å få skiftet avløp, sluk og rør når man pusser opp badet, og dette blir rørleggeren sin jobb.

Avløp er kanskje ikke det som får det til å krible mest i magen når du ser for deg ditt nyoppussede bad, så mange lurer på hvordan de kan finne en billigst mulig rørlegger til denne “kjedelige” delen av oppussingen. Hvordan du går fram for å få finne en billig og dyktig rørlegger kan du lese mer om i avsnittet “Hvordan sammenligne tilbud” lenger ned i denne prisguiden. 

Hva er vanlig timepris for rørlegger og lærlinger?

Rørleggere operer med både fastpris og timepris. Hva du kan forvente å måtte betale totalt, kommer helt an på hva som må gjøres og hvor omfattende arbeidet er. En vanlig timepris for rørleggere ligger på mellom 800 og 1.200 kroner per time. Det dukker imidlertid ofte opp andre kostnader i tillegg, blant annet kostnader for servicebil (ca. 600 - 1.000 kroner), verksteds- og forbruksmateriell (ca 100 - 300 kroner) og kvelds- og helgetillegg: 50 - 100 % ekstra utover ordinær arbeidstid). Timeprisen for lærling/hjelper vil for øvrig være 75 % av timeprisen. 

Hvilke andre kostnader må man regne med?

Her er eksempler på andre kostnader du kan støte på i forbindelse med rørleggerarbeid, med utgangspunkt i priser man finner i Oslo-området. Man finner gjerne høyere priser i de større byene, blant annet på grunn av større etterspørsel og høyere betalingsvije, som igjen beror på lavere inntekter og levestandard på mindre steder.

Eksempler på andre priser rørleggeren tar:

  • Administrasjonsgebyr: ca. 50 kroner
  • Bompassering per oppdrag: ca. 60 kroner
  • Bortkjøring av avfall: ca 1.000 kroner
  • Utrykning rørlegger i Oslo - inntil 1 time på stedet mellom kl 16 og 08.00 + helg: ca. 4.200 - 4.300 kroner
  • Tillegg for utrykning på dagtid: ca. 2.000 - 3.000 kroner
  • Vakt-utrykning utover en time: ca. 2.700 - 2.800 kroner
  • Oppdrag med tette avløp, stake og spyle-jobber, inntil 1 time - dagtid: ca. 3.400 - 3.600 kroner
  • Åpning av grossist utover ordinær arbeidstid (ved henting av materialer): ca. 3.000 - 3.300 kroner

Hva koster det å totalrenovere badet? 

Hvis vi tar utgangspunkt i totalrenovering av bad, som er et prosjekt rørleggere ofte trer inn i, så ser vi at snittprisen ligger på 250.000 kroner. Dette inkluderer alle fagfolk og materialer, samt inventar. Ved  totalrenovering av bad trengs også elektrikere, samt snekkere eller murere. Man kan også finne priser ned mot 200.000 kroner og priser opp mot 450.000 kroner for totalrenovering av bad. Totalprisen kommer an på flere faktorer, blant annet badets størrelse og hvilke type materialer du ønsker. Hvis du må legge helt nye rør, vil dette også ha mye å si for prisen. Rørleggeren tar seg av avløpssystemet, elektrikeren tar seg av det elektriske og snekkeren eller mureren tar seg av vegger, tak, gulv og vinduer.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hva påvirker prisen?

Om du trenger en rørlegger umiddelbart, eller om det kan vente, har stor innvirkning på prisen. Hvis du skal renovere eller pusse opp badet, slipper du alle ekstra kostnader som medfølger utrykning utenom arbeidstid. Ved renovering eller oppussing av bad er det imidlertid andre faktorer som påvirker prisen.

Først og fremst; baderomsrenovering er i alle tilfeller en kostbar investering. Kompleksiteten ved et bad gjør det til boligens mest omfattende renoveringsprosjekt. En renovering av badet er langt mer omfattende enn en overflateoppusing av badet, som gjerne innebærer å legge flis-på-flis og bytte ut inventaret. En totalrenovering innebærer at hele rommet bygges opp på nytt. Da kan det være greit å vite hvilke konkrete kostnader man må forholde seg til, for på denne måten å forstå hva som faktisk er med på å påvirke den totale prisen. 

Under følger eksempler på priser du kan forvente for et bad på 4 kvadratmeter med normal standard:

  • Rørlegger: ca 50.000 kroner
  • Riving og avfallshåndtering: ca 15.000 - 18.000 kroner
  • Elektriker: ca 35.000 - 40.000 kroner
  • Snekker: ca 40.000 kroner
  • Membran, ventilasjon og maler: ca 25.000 kroner
  • Flislegger: ca 25.000-30.000 kroner
  • Rigg og drift: ca 15.000 - 20.000 kroner
  • Egne innkjøp (fliser til gulv og vegg, armaturer og baderomsinnredning): ca 40.000 kroner.

Totalsum: ca. 245.000 kroner

Dette er kun priseksempler for å illustrere de ulike prisene man kan møte på. Hver enkel av disse prisene kan variere stort, blant annet basert på det eksisterende badets tilstand, beliggenhet og kompleksitet. Det er viktig at alt blir gjort riktig for å hindre fuktskader - badet er det eneste rommet i en bolig som stiller strenge krav til membraner. Man bør med andre ord ikke ta noen snarveier og enkle løsninger. Dette kan skape senskader som kan koste deg dyrt, eller du må regne med å gi et solid avslag i prisen ved et eventuelt salg av boligen i ettertid.

Trenger du rørlegger? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Priseksempel

Nedenfor skal vi ta for oss et konkret priseksempel for totalrenovering av bad med hjelp fra rørlegger, hentet fra våre databaser. Dette er kun ment som et referanseeksempel, og gir en indikasjon på de ulike utgiftspostene og hva de relevante prisene ofte ligger på. Alle prisene er inkludert materialer, arbeid og mva. Detaljene vil naturlig nok variere fra prosjekt til prosjekt, og for å få et helt nøyaktig prisoverslag til er man nødt til å få en entreprenør på befaring.

Priseksempel for totalrenovering av et bad på 5 kvm, med fliser på gulv og vegg:

  • Rørlegger: 80.000 kr
  • Elektriker: 45.000 kr
  • Snekker: 40.000 kr
  • Flislegger, inkl. membran: 55.000 kr
  • Innkjøp av fliser: 10.000 kr
  • Øvrige innkjøp (armaturer, vask, toalett, dusj): 25.000 kr

Totalsum: 255.000 kr

Som vi ser, havnet totalsummen her på 255.000 kroner, og kostnaden for rørleggertjenestene lå på 80.000 kroner. Dette er på linje med snittprisene vi ser i markedet generelt. For å motta pristilbud på ditt prosjekt kan du registrere jobben hos Byggstart.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Kan jeg gjøre rørleggeroppgaver selv?

Tett toalett: Du bør ikke utføre rørleggertjenester selv. Det finnes derimot ting du kan gjøre ved akutte situasjoner som ikke nødvendigvis krever en rørleggers kompetanse. Mange av oss har vel opplevd å skylle ned i do, for så å se at en flom av vann stige opp. Ikke bare er det ekkelt, men du begynner kanskje å se for deg at pengesedlene umiddelbart flyr ut av bankkontoen. Hvis dette er lokalt, altså at det kun gjelder ett toalett i huset eller bygningen, kan man i slike tilfeller bare åpne avløpet ved å bruke en klosettpumpe eller avløpsåpner, og problemet er løst! Hvis dette derimot ikke fungerer, må du ringe en rørlegger. Er det derimot tette avløp i hele huset, må en rørlegger alltid kontaktes så fort som mulig.

Små feil kan få store konsekvenser: Hvis du ønsker å pusse opp eller totalrenovere et rom i boligen på egen hånd, er ikke badet det rommet du bør gå løs på. Formelt er det bare det elektriske anlegget du ikke selv har lov til å gjøre utbedringer på, men du bør på ingen måte røre i røropplegg og membran uten å kunne det. Hvis du skulle være så uheldig å feilkoble rør inne i veggen, kan dette medføre at du må rive både bad og naborom dersom det oppstår en lekkasje. En feil under legging av membran kan medføre at du må rive opp hele gulvet igjen. Forsikringsselskap smiler heller ikke bredt av mislykket hjemmearbeid på badet.

Fukt i boliger bygget i treverk: Det anbefales med andre ord å bruke kompetente fagfolk, og i de aller fleste tilfeller er dette helt nødvendig for å få et optimalt og kvalitetssikret resultat. Et nytt lag med keramiske fliser og noen flotte deltajer kan se riktig så flott ut på overflaten, men dersom det ikke er gjort skikkelig arbeid i grunnen, kan konsekvensene bli svært store og bankontoen svært sur. For eksempel kan boliger bygget i treverk, som er tilfelle med mange boliger i Norge, få fatale konsekvenser når det kommer til fuktskader fra badet, og dette kan føre til totalrenoveringer av langt mer enn kun badet. Hvis du med sikkerhet vet at badet er renovert forskriftsmessig, kan du benytte denne dokumentasjonen i en eventuell klagesak i forbindelse med salg av boligen.

Hvordan sammenligne tilbud?

Ofte trenger man en rørlegger i akutte situasjoner, og da har man ikke tid til å sette seg ned og sammenligne ulike tilbud. Dette gjelder blant anne hvis du plutselig mangler vann hjemme, rør har sprukket, doen er tett eller du opplever vannlekkasjer. I slike tilfeller gjelder det å få kontakt med en rørlegger umiddelbart. Venter du for lenge, for eksempel hvis det er snakk om en vannlekkasje, så kan det bli langt dyrere å vente, da vannlekkasjer kan gi mye større skader hvis du venter. Det finnes rørleggervakter som er tilgengelige døgnet rundt.

I de tilfellene du har tid og mulighet til å sammenligne ulike rørleggere og priser, for eksempel i forbindelse med renoveringsprosjekter, er dette noe du absolutt bør gjøre. Når man skal finne fagfolk til sine renoverings- eller oppussingsprosjekter bør man i alle tilfeller samle inn tilbud fra tre forskjellige bedrifter, for å kunne ha et godt sammenligningsgrunnlag. På den måten får man en oversikt over hva hver enkelt aktør kan gjøre for deg, samt at du får konkrete priser du kan sammenligne mot hverandre. Du kan enten hente inn tilbud selv eller benytte deg av en anbudstjeneste - for eksempel vår gratis og uforpliktende anbudstjeneste her på Byggstart. Vi kobler deg med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere, og sjekker både kredittrating, godkjenninger og referanser. Av oss får du tilbud fra aktører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt, med en god mulighet til å finne et alternativ som passer godt med dine budsjettrammer.

Når du skal sammenligne tilbud bør du alltid tenke over følgende:

Prisvariasjoner: Er det store variasjoner i prisene og hvorfor? Kan noen av aktørene ha misforstått prosjektets omfang?

Samme poster: Har håndverken inkludert alle de samme postene i tilbudet? Er noe utelatt?

Type prising: Er det snakk om timepris, fastpris eller et estimat? Husk at hvis det er oppgitt et estimat, så kan prisen variere helt opp til 15 % fra den oppgitte prisen!

Tillegg: Er noe definert som tillegg og hva er isåfall prisen for dette?

Forbehold: Er det tatt noen forbehold i tilbudet, og isåfall hva?

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Er det verdt det? 

Mange spør seg om det er verdt den store kostnaden det medfører å totalrenovere et bad. Det enkle svaret på dette er: Ja, det vil i de aller fleste tilfeller være verdt investeringen. Totalrenovering av badet representerer godt over 10 prosent av boligens verdi. I tillegg kan det være en stor fordel å bytte ut gamle rør før det er for sent og det oppstår lekkasje, fuktskader eller frostskader. Det finnes imidlertid måter å begrense kostnadene ved en totalrenovering på.

Eksempler på hvordan du kan spare penger:

Gjøre innkjøp selv: I forbindelse med totalrenovering av bad eller andre rom, kan du gjøre alle, eller deler, av innkjøpene selv.

Ikke utsett utbedring: Du kan være “føre var”. Hvis et bad nærmer seg 40 år, er det for eksempel tid for en større utbedring, da et så gammelt bad ikke vil være i tråd med dagens krav til beskyttelse mot vann og fuktighet. For eksempel bruker vi i dag langt lenger tid på å dusje i forhold til det man gjorde før, noe som stiller helt andre krav til membraner og fuktsperrer enn det eldre bad er utrustet for. Hvis du venter for lenge med utbedring, kan det oppstå skader på både badet og resten av boligen som kan ende i dyre summer.

Potensielt billigere på vinteren: Hvilken tid på året du velger å pusse opp badet, kan gjøre at du potensielt sparer inn en del kroner. Håndverkere har gjerne veldig mye å gjøre på våren og rett etter sommeren, og priser derfor tjenestene sine deretter. Vintermånedene er som regel noe roligere, så innendørsprosjekter kan med fordel legges på denne tiden for å få gode priser.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Trenger du rørlegger? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.