Hva koster takvindu? Pris i

 

2024

Lurer du på hva takvindu koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for takvinduer, inkludert hvilke faktorer som driver prisen, hvordan du kan spare penger når du skal kjøpe takvindu, om du kan montere vinduene selv, og mye mer. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!

Takvindu

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hva koster takvindu?

Får du for lite naturlig lys i huset ditt? Da har du kanskje vurdert å kjøpe takvinduer. Store deler av dagen tilbringes innendørs, og mange opplever å få for lite dagslys, enten på grunn av solforholdene der de bor eller fordi det ikke kommer nok sollys inn gjennom fasadevinduene. Takvinduer kan gi opptil dobbelt så mye naturlig dagslys som fasadevinduer og bidrar til å gi en større romfølelse. For lite dagslys og frisk luft kan gå utover livskvaliteten og kan i mer alvorlige tilfeller utgjøre en risiko for luftveisplager og problemer med fukt. Mange er likevel usikre på prisen for takvindu, og det er dessuten ikke så lett å vite hvordan man bør gå frem for å få montert takvindu i hjemmet.

Enten du trenger takvindu til skråtak eller flatt tak, finnes mange gode alternativer på markedet. Takvinduer kommer likevel i flere prisklasser og størrelser. Vi ser at det i gjennomsnitt koster cirka 15.000 kroner per takvindu man ønsker å få montert. Dette er imidlertid bare et gjennomsnitt, da prisen avhenger av flere prisfaktorer. Gjør du de riktige valgene, kan du få en pris så lav som 10.000 kroner per vindu, og hvis du ønsker noe mer eksklusivt, må du kanskje betale nærmere 20.000 kroner per vindu. Disse gjennomsnittsprisene inkluderer alle kostnader til selve vinduet og monteringsarbeidet.

Populære produsenter av takvinduer inkluderer blant annet Velux og Fakro. Her kan du få takvinduer i en rekke forskjellige varianter og med mange ulike typer funksjoner, betjeningsmetoder, glasstyper og innvendige overflater. Med et takvindu får du større solinnfall sammenlignet med vanlige fasadevinduer. Det innebærer at du får mer dagslys inn i hjemmet ditt, men også at du kan utnytte mer gratis varme når det er behov for det. For å unngå at det blir alt for varmt om sommeren, kan det være lurt å kjøpe med en type solskjerming, for eksempel gardiner eller screens. Prisen for solskjerming vil eventuelt komme i tillegg til prisene vi har nevnt her.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Disse faktorene påvirker prisen

Mange faktorer er med på å bestemme prisen for takvindu. Først og fremst vil totalkostnadene avhenge av hvor mange takvindu du trenger. Prisene vi har brukt ovenfor gjelder for ett vindu, og må eventuelt multipliseres med antall vinduer du ønsker hvis du vil finne prisen for å sette inn flere vinduer. Størrelsen på vinduet er også av stor betydning. Det finnes mange forskjellige modeller å velge mellom i flere størrelser. Et stort takvindu vil koste mer enn et lite, selv om monteringsarbeidet som regel tar cirka like lang tid, uavhengig av størrelse.

På hjemmesidene til produsenter av takvindu kan du velge mellom en rekke tilvalg når du skal kjøpe takvindu, og alle tilvalgene vil påvirke prisen på forskjellige måter. Du kan for eksempel velge om du vil ha takvinduer som betjenes manuelt, automatisk med elektrisitet eller automatisk solcelledrevet betjening. Generelt vil automatisk betjening, enten det er elektrisk eller solcelledrevet, være dyrere enn manuell betjening. Velger du automatisk betjening, kan du åpne og lukke vinduet med en bryter på veggen eller med en app på telefonen. Noen takvindu er dessuten utstyrt med regnsensor, slik at vinduet automatisk lukkes når det begynner å regne.

Velger du takvindu med manuell betjening, kan du velge mellom vinduer som er midthengslet eller topphengslet. Midthengslede takvindu åpnes med luftklassen som er plassert øverst på vinduet, mens topphengslede takvindu åpnes ved bruk av håndtak nederst på vinduet. Topphengslede vinduer kan vendes 180 grader og gir full utsikt. Topphengslede vinduer koster normalt mer enn midthengslede vinduer. Når det gjelder takvindu for flatt tak, er det ofte hensiktsmessig å velge takvindu med fastkarm. Fastkarm innebærer at vinduet ikke kan åpnes, og slike vinduer er som regel noe billigere.

Valg av glasstype kan også påvirke prisen. Her finnes det flere alternativer å velge mellom, og de varierer i forhold til antall lag med glass, rengjøringsvennlighet, om de er utstyrt med anti-duggbelegg og om de har lyddempende funksjoner. Som regel gir de lyddempende alternativene også bedre varmeisolering og de koster gjerne litt mer.

Du kan også velge mellom forskjellige typer innvendig overflate. Valgalternativene varierer da gjerne når det kommer til både utseende og funksjon. For eksempel kan du velge mellom innvendig overflate som er hvitmalt eller i lakkert tre. Valget er ofte estetisk og avhenger av hva som passer best med husets interiør forøvrig, men du finner også innvendig overflate som er vedlikeholdsfritt med fuktighetsbestandige funksjoner og som gjerne koster litt mer. Til slutt vil monteringsarbeid være en viktig prisfaktor. Ofte går det fort med en arbeidsdag til å utføre arbeidet med montering. Jo lengre tid det tar, desto dyrere, og tidsforbruket avhenger vanligvis av hva slags taktekking du har, om det er skjevhet i sperrer, om vinduet passer mellom sperrene og hva slags innvendig kledning du har.

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Priseksempel

Nedenfor skal vi ta for oss et konkret priseksempel på nye takvinduer, hentet fra våre databaser. Dette er kun ment som et referanseeksempel, og gir en indikasjon på de ulike utgiftspostene og hva de relevante prisene ofte ligger på. Alle prisene er inkludert materialer, arbeid og mva. Detaljene vil naturlig nok variere fra prosjekt til prosjekt, og for å få et helt nøyaktig prisoverslag til er man nødt til å få en montør på befaring.

Priseksempel på to stykk nye takvinduer fra Velux:

  • Innkjøp av 2 stk vinduer: 33.000 kr
  • Arbeid med montering: 17.000 kr

Totalsum: 50.000 kr

I dette eksempelet ble totalsummen for takvinduene 50.000 kroner, og prisen per Velux-vindu ble 25.000 kroner. Dette er på linje med snittprisene vi ser i markedet generelt. For å motta pristilbud på ditt prosjekt kan du registrere jobben hos Byggstart.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Gode muligheter for å spare penger

Siden det er nokså store prisforskjeller mellom ulike løsninger, er det også mulig å spare penger på kjøp av takvindu ved å gjøre prisbevisste valg. Skal du for eksempel ha et takvindu til et flatt tak, kan det være lurt å vurdere å kjøpe et vindu med fastkarm hvis du uansett ikke har behov for å åpne vinduet. Det samme gjelder ved kjøp av takvindu til skråtak. Om du ikke har behov for automatisk betjening og synes det er greit å åpne og lukke vinduet manuelt, kan du spare en del penger på å heller velge et mindre avansert og manuelt betjent takvindu. Skal du kjøpe solskjerming i tillegg, er det viktig at du gjør deg kjent med de ulike typene solskjerming. Du kan for eksempel velge mellom mer kostbare screens eller rimeligere gardiner.

Det er også lurt å være på utkikk etter gode tilbud eller kampanjer. Sjekk hvilke forhandlere av takvindu som finnes i nærheten der du bor, sjekk prisene med jevne mellomrom og slå til hvis du er heldig og kommer over gode tilbud. Noen ganger er det også mulig å få rabatt. Hvis du skal engasjere en entreprenør for å sette inn vinduet, kan du prøve å finne ut om noen av entreprenørene har tilgang til gode rabatter hos aktuelle forhandlere. Ofte har håndverkere gode rabatter på steder hvor de handler ofte.

Noen velger å kutte kostnadene ved å montere takvinduet selv. Det krever imidlertid en del kompetanse for at resultatet skal bli bra. Det skal skjæres hull i taket, takstein skal kuttes nøyaktig, det må fores mellom vindu og taksperre, lister på innsiden må fores og til slutt skal vinduet monteres. Hvis du ikke har relevante kvalifikasjoner og heller ikke har noe særlig erfaring med bygg, er det sannsynligvis lurere å overlate jobben til profesjonelle. Ved å overlate jobben til fagfolk, kan du føle deg helt trygg på at jobben utføres riktig og dessuten vil det gå fortere. Fagfolk varierer imidlertid også i pris, så det er mulig å spare penger ved å finne en rimelig entreprenør. Alternativt kan du spørre om hjelp fra venner eller bekjente med som har relevant kompetanse eller som er praktisk anlagte. 

Uansett hvilken løsning du velger, er det lurt å sette opp et budsjett med oversikt over alle kostnader knyttet til kjøp av selve vinduet, eventuelle tilvalg og montering. Med et budsjett får du bedre kontroll på utgiftene, og hvis det dukker opp uforutsette kostnader underveis, er du i bedre posisjon til å kunne håndtere dem på en god måte uten at prosjektet må utsettes. Sett gjerne av en egen post til uforutsette kostnader når du setter opp budsjett.

Hvordan finne og sammenligne entreprenører

Mange velger å gjennomføre en anbudsrunde når de skal finne en entreprenør for å få montert nye takvinduer. Det å gjennomføre en anbudsrunde har flere fordeler. For det første vil du på denne måten kunne motta pristilbud fra flere entreprenører. Det betyr at entreprenørene konkurrerer om å få deg som kunde og at det er i deres interesse å tilby så lav pris som mulig. I tillegg er det enklere å hente inn pristilbud og sammenligne tilbudene gjennom en anbudstjeneste, der jobben for det meste gjøres automatisk. Det er nyttig å kunne sammenligne alternativene dine på pris hvis du ønsker å gjøre et prisbevisst valg, men du kan også sammenligne entreprenørene på kompetanse.

Ved å sammenligne flere pristilbud blir det enklere å velge bort de dyreste entreprenørene på markedet. Det å sammenligne pristilbud kan likevel være mer komplisert enn mange forventer og det er mye man bør huske på når man sammenligner. Det er først og fremst viktig å se om alle pristilbudene inkluderer det samme. Hvis ikke, blir det litt som å sammenligne epler med pærer. Noen ganger kan pristilbud fra ulike entreprenører inneholde forskjellige ting, noe som kan skyldes at de har forstått prosjektet ulikt. Hvis du opplever det, bør du kontakte entreprenørene det gjelder for å korrigere eventuelle misforståelser. Du må også se om du har fått en fastpris eller bare en timepris, eller om du har fått et prisoverslag. Vær oppmerksom på at prisoverslag kan avvike med 15%. I tillegg bør du finne ut om noen tjenester kommer i tillegg til prisen du har fått eller om noen av entreprenørene har tatt visse forbehold.

Du trenger ikke nødvendigvis velge det billigste tilbudet. Ofte er det verdt å betale litt mer for en entreprenør som har særlig kompetanse på montering av takvinduer eller som bare fremstår mer seriøs. Velger du å gjennomføre en anbudsrunde, kan du vurdere å bruke Byggstart. Byggstart er en tjeneste som kobler boligeiere med entreprenører. Entreprenørene har på forhånd blitt kvalitetssikret ved sjekk av referanser, relevante godkjenninger og kredittratinger. På den måten kan du sammenligne pristilbud og finne en rimelig entreprenør innenfor rammene av ditt budsjett. Det er både gratis og uforpliktende å bruke Byggstarts tjeneste.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Lønner det seg?

Hvis du har for lite dagslys i huset ditt, kan det fort lønne seg å kjøpe takvinduer. Gode takvinduer kan bidra til å øke hjemmekomforten, og du kan få laget gode, tilpassede løsninger som gjør at huset ditt ser enda flottere ut. Hvorvidt det er verdt investeringen, avhenger likevel av hvor stort budsjett du har til rådighet og behovet ditt for takvinduer der du bor.

Mange velger å sette inn takvinduer når de uansett skal i gang med å bytte tak. Takets levetid avhenger av hva slags undertak og taktekke du har, og normalt kan et tak vare i alt fra 30 til over 100 år. Hvis tiden er inne for å bytte tak der du bor, bør du vurdere om du skal montere takvindu i samme slengen. Du kan lese mer om kostnader og prosesser i så måte i artikkelen vår om å skifte tak.

For at det skal være verdt investeringen er det viktig at du tar godt vare på de nye takvinduene og vedlikeholder dem på riktig måte. Det innebærer blant annet at du bør sørge for at det er fritt vannavløp rundt vinduene på utsiden, vaske vinduene og karmene med jevne mellomrom, og foreta en jevnlig sjekk av maling, lakk, pakninger rundt vinduet og luftfilter.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.