Hva koster Velux-vinduer? Pris i

 

2024

Lurer du på hva Velux-vinduer koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen på Velux-vinduer, inkludert hva de forskjellige modellene deres koster, hvordan monteringen går for seg, hva som kjennetegner en Velux-sertifisert montør, og hva som påvirker prisen. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!

Velux-vinduer

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hva er Velux-vinduer?

Aller først skal vi ta for oss produsenten Velux og se litt nærmere på hva de tilbyr og hvem de er. Velux er et firma som spesialiserer seg på takvinduer, vinduer for flate tak, overlysmoduler for kommersielle bygninger og dessuten tilbehør som gardiner, screens og rulleskodder, samt intelligente smarthusløsninger. De tilbyr derunder takvinduer i alle varianter, med et av de største utvalgene i markedet, og er også en av de ledende produsentene av takvinduer i Norge. 

Velux jobber etter eget utsagn hardt for å finne løsninger som passer til alle typer tak, uansett hva du måtte ønske og trenge. For eksempel har de mange gode løsninger til helt flate tak, med et bredt utvalg av lett buede vinduer. Å installere vinduer med buet form vil være svært viktig om du har et helt flatt tak, da dette i stor grad stopper regn og snø fra å legge seg på vinduet. Store mengder snø kan være en belastning for vindu og vindusglass, og regnet kan ellers danne dammerpå vindusglasset. Hvor markant bue vinduene dine burde ha, altså hvor krapp vinkel, kommer an på hvor ofte og hvor mye det regner eller snør der du bor.

Hvordan fungerer monteringen?

Siden Velux spesialiserer seg på takvinduer, samarbeider de med montører som har flere års erfaring med montering av takvinduer. Takvinduer kan være ekstra utfordrende å montere, spesielt dersom du ønsker å montere dem på et tak som allerede er ferdig bygd, og det er derfor betryggende at Velux samarbeider med montører som vet hva de holder på med. Ikke minst har de en egen seksjon på hjemmesidene der montører kan gå inn og hente informasjon og tips til installasjon av Velux-vinduer samt forbedre samarbeidet med Velux som produsent.

Det er ikke anbefalt at du bytter ut eller monterer Velux-vinduer på egen hånd. Det er mange risikoer involvert i det å montere vinduer dersom du ikke er profesjonell på området, og proffe montører vet hvordan de skal unngå problemer og ikke minst håndtere problemene dersom de mot formodning oppstår. Et eksempel på et problem som kan oppstå, er mugg og råte rundt eller på vinduet. Profesjonelle montører vil sørge for at dette ikke blir et problem i fremtiden, og de kan også ta hånd om mugg- og råteskader om de oppdager dette før vinduet blir montert.

En annen svært viktig grunn til at det ikke er anbefalt for privatpersoner å montere vinduer selv, er de forskjellige lovene og reglene som omhandler bygging av hus, husfasader, og montering av vinduer i tak, som i de fleste tilfeller er å regne som en fasadeendring. Det finnes blant annet lover om hvor og hvordan takvinduene kan plasseres, og de som kan dette best, er naturlig nok fagfolkene.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hva koster Velux-vinduer?

Velux-vinduer koster i gjennomsnitt 20.000 til 50.000 kroner per vindu. Dette prisestimatet inkluderer de fleste kostnadene som inngår i kjøp av vinduer, som for eksempel monteringsarbeid samt materialene og verktøyene som kreves til monteringen, og ikke minst selve vinduet. Montører kan du komme i kontakt med gjennom Velux sine hjemmesider, ved å registrere prosjektet der - da sender Velux forespørselen din videre til sertifiserte montører i deres register. Du kan også finne dyktige montører ved å registrere behovene dine hos en markedplass, for eksempel hos oss i Byggstart. Hvis du registrere prosjektet ditt hos Byggstart, kan vi sette deg i kontakt med tre kvalitetssikrede entreprenører som gir deg pristilbud på ditt prosjekt.

Hva driver egentlig prisen?

Når man skal installere nye vinduer, er det mange prisfaktorer å ta hensyn til, og dette gjelder spesielt hvis man skal investere i noe såpass krevende som nye takvinduer. Når det gjelder Velux’ takvinduer, er det at de er utformet spesielt for tak, en av de viktigste prisdriverne. Vinduene deres er unike i sin form og sine kvaliteter, med tanke på hengsling, glass og størrelse, og er beregnet spesielt på utfordrende takløsninger. Tak kan også by på ekstra utfordringer for montørene som skal utføre jobben, ikke minst fordi det oftest er den mest krevende delen av en bygning å komme ti. Det kan godt være at de må sette opp ekstra stillas eller benytte en kran for å kunne utføre arbeidet, og det må også ekstra sikkerhetstiltak til, som ikke vil være like relevante for vinduer som monteres på en lett tilgjengelig vegg i første etasje. Derfor vil takvinduer koste betydelig mer enn andre vinduer. 

Størrelsen på vinduet er en prisfaktor som kanskje virker åpenbar, men som likevel er verdt å nevne. Om du ønsker store vinduer, må du betale noe mer, ikke minst fordi det krever sterkt glass over en større flate, samt mer krevende montering.

Kvaliteten på vindusrammen og glasset kan som nevnt påvirke prisen en del, og Velux har her mange forskjellige modeller du kan velge mellom. Det kan også være forskjell på hvor mange lag du ønsker - det vanligste er to eller tre lag med glass. Hengslingen kan også ha en del å si, både for utforming og pris, og Velux tilbyr her midthengslede, topphengslede og 3-i-1-vinduer, samt kombinasjonsløsninger.

Antall vinduer er en annen viktig prisfaktor. Monteringen trenger nødvendigvis ikke å bli så mye dyrere hvis du skal ha fire heller enn to vinduer, og i teorien kan du spare på å installere mange vinduer på én gang siden grunnprisen for å hyre en montør uansett vil være den samme. Men kostnaden for selve vinduene blir selvsagt proporsjonalt større. Dersom du ønsker vinduer til et helt borettslag eller et sameie, kan du imidlertid sikre deg volumrabatter både på kjøp av vinduer og på monteringen, og dette vil ofte være rabatter du får direkte av montøren. 

Hvilken montør du velger, kan også påvirke prisen. Sertifiserte Velux-montører kan skilte med alt av nødvendige kurs og påkrevd opplæring som skal til for å inneha denne tittelen og kan dermed garantere en kvalitetsinstallasjon. Du kan finne montør også etter at du allerede har kjøpt vinduene direkte fra Velux. Montører som er sertifisert av Velux, vil imidlertid være gode å rådføre seg med når det gjelder hvilke Velux-modeller som egner seg best på nettopp ditt tak. Når det er sagt: montørene kommer fra uavhengige selskaper og setter egne priser for monteringen. Velux har ikke kommersielle avtaler med disse montørene. 

Lokale montører i mer grisgrendte strøk kan også tilby en annen pris enn montører som jobber for større, landsdekkende bedrifter. Hvis du har én vindusmontør i distriktet, sier det seg selv at de gjerne setter prisene i henhold til etterspørsel og (manglende) konkurranse. Da kan det ofte lønne seg å kontakte større kjeder i tillegg, men husk at disse ofte ikke har lokalkunnskapene og -ekspertisen som de lokale har opparbeidet seg, og dessuten vil du kanskje måtte betale mer for lengre kjørevei. 

Dersom du er usikker på tilbudet du har fått av montøren du har kontaktet, anbefaler vi alltid at du tar kontakt med flere ulike, slik at du kan sammenligne.

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Priseksempel

Nedenfor skal vi ta for oss et konkret priseksempel med Velux-takvinduer, hentet fra våre databaser. Dette er kun ment som et referanseeksempel, og gir en indikasjon på de ulike utgiftspostene og hva de relevante prisene ofte ligger på. Alle prisene er inkludert materialer, arbeid og mva. Detaljene vil naturlig nok variere fra prosjekt til prosjekt, og for å få et helt nøyaktig prisoverslag til er man nødt til å få en montør på befaring.

Priseksempel for et prosjekt med utskiftning av to takvinduer med Velux-vinduer:

  • Innkjøp av 2 stk Velux-vinduer: 40.000 kr
  • Arbeid med montering: 30.000 kr

Totalsum: 70.000 kr

Som vi ser, havnet totalsummen her på 70.000 kroner, noe som tilsvarer 35.000 per vindu, alt inkludert. Dette er på linje med snittprisene vi ser i markedet generelt. For å motta pristilbud på ditt prosjekt kan du registrere jobben hos Byggstart.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Sentrale begreper

Det er mange ord som kan være nye for deg dersom du ikke har vært borti utskiftning og montering av vinduer før. For å gjøre det lettere for deg, har vi laget en liten oversikt over relevante ord du kan komme borti mens du leter etter det perfekte takvinduet for deg:

CPR-forskriften er en forskrift som skal sørge for at byggevarer er kvalitetssikret i henhold til byggvareforskriften. Dette gjelder også vinduer.

CE er et opphavsmessig kvalitetsstempel som alle vinduer, og generelt alle byggevarer som selges i EU og andre tilknyttede regioner (som Norge), skal være markert med. Dette merket tilsier at produktet er kvalitetssikret etter CPR-forskriften. Velux sine produktet har dette merket.

Vindustyper

Det er utrolig mange vindustyper på markedet, og det kan være vanskelig å skille det ene fra det andre dersom du ikke har den rette forkunnskapen. For å gjøre letingen litt lettere, skal vi nå se på de mest vanlige vindustypene på markedet, som Velux også har på lager:

Toppstyrte vinduer er et av de mest populære vinduene på markedet, og har vanligvis et ettgrepshåndtak i bunnen av vinduet, slik at det lett kan åpnes og lukkes.

Toveisvinduer er populære for øvre etasjer, og kan vendes slik at du lett kan vaske både innsiden og utsiden av vinduet.

Sprossevinduer er et “todelt” vindu hvor hver del av vinduet kan åpnes separat.

Fastkarmsvinduet er et av de billigste alternativene, siden det ikke kan åpnes og dermed ikke trenger hengsler eller håndtak.

Trekantede vinduer er ofte fastkarmsvinduer, men ikke nødvendigvis; det er mulig å få trekantede vinduer med hengsler for åpning. 

Det finnes også flere andre vindustyper og kombinasjoner av disse og vindustypene som allerede er nevnt. Det finnes også vinduer i andre former enn de trekantede og firkantede; sirkulære vinduer har blitt mer og mer populære med årene. Om du ønsker en enda mer komplett liste over hvilke vindusformer Velux tilbyr eller ønsker å få noe skreddersydd og/eller spesialtilpasset for ditt hus, kan du ta kontakt med produsenten direkte eller registrere behovene dine hos Byggstart.

Hvilke alternativer har Velux?

Det kan være vanskelig å vite hvilket alternativ du skal velge blant de mange variantene av takvinduer som finnes i markedet. Vi har tidligere nevnt hvilke hovedtyper av vinduer som finnes, og skal nå se enda litt nærmere på hvilke alternativer som tilbys av Velux:

Midthengslede takvinduer er blant de rimeligste vinduene til Velux, med en startpris på rundt 6.500 kroner, med integrert ventilasjon og hengsler i midten som gjør det lett å åpne vinduet i begge retninger. I tillegg blir det lettere å rengjøre både utsiden og innsiden. Velux har også en dyrere versjon av dette vinduet med fjernbetjening, som gjør det mulig å åpne og lukke vinduet med kun et trykk på en bryter. Den versjonen av vinduet kommer også med innebygd regnsensor som automatisk lukker vinduer ved regnfall. Det fjernbetjente vinduet har startpris på rundt 12.000 kroner.

Topphengslede takvinduer har kun hengsler øverst, som gjør at de ikke er like enkle å rengjøre som vinduene med midthengsler, men topphengsler gir samtidig vinduene en mer åpen følelse. Denne varianten er noe dyrere og starter på rundt 10.000 kroner. Velux har også en fjernstyrt versjon av dette vinduet, med trådløs bryter og regnsensor. Startprisen på denne versjonen av vinduet er 22.000 kroner. 

3-i-1-takvindu har tre takvinduer i en ramme, og starter på cirka 24.500 kroner. Man kan kombinere flere forskjellige typer vinduer i denne rekken av tre. Denne typen vindu tilbys ikke med fjernbetjening. 

Takaltan er en spesiell type vindu som kan gjøres om til en liten balkong. Startprisen ligger ofte på 35.500 kroner. Den øvre halvdelen åpnes som et vanlig topphengslet takvindu, mens nedre del kan foldes ut og danne en balkong, med et enkelt rekkverk for sikkerhet. Dersom du allerede har en balkong, kan du også få takvinduer som fungerer som en dør ut til balkongen. Startprisen er på rundt 20.000 kroner for slike vinduer.

Atelier-vinduer kan være en god løsning dersom du har et stort område som kan benyttes til takvinduer. Du kan montere opptil seks separate vinduer med denne løsningen, og du kan kombinere ulike vindustyper. Startprisen for seks vinduer er på cirka 55.000 kroner.

Velux tilbyr også egne klassiske takvinduer for eldre bygninger med skifer eller takstein. Slike vinduer har en startpris på rundt 7.500 kroner.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Er det verdt det

Det kan være mange grunner til at du ønsker å montere et nytt takvindu, enten det er for å erstatte et gammelt og slitt vindu, for å forenkle rengjøringsprosessen eller for å friske opp husets fasade. Spesielt for deg som går og lurer på om du bør bytte ut de gamle vinduene, kan prisene på nye takvinduer virke avskrekkende og få deg til å tenke at du bare kan la de gamle vinduene stå litt lenger. Dette valget kan bli et feilgrep. Gamle og slitte vinduer kan by på mange problemer, både i hverdagen og på lengre sikt. Ødelagte vinduer kan slippe inn mer kulde og kald vind - på sommeren kan dette kanskje virke fristende, men når vinteren kommer, kan det bety en høyere strømregning og unødig lav innetemperatur. Det kan også forekomme frostskader på gjenstander rundt vinduet, og dårlig og fuktig inneklima kan gi ytterligere problemer i resten av huset. Vannskader som følge av regnfall og utette vinduer kan også bli et dyrt problem på sikt, dersom du bor i et område hvor det regner mye. Med alt dette i bakhodet kan det være lurt å fremskynde heller enn utsette prosessen med å bytte ut takvinduene, selv om kostnaden der og da virker litt høy. Dette er en investering i husets fremtid!

Om du ikke nødvendigvis trenger å skifte ut vinduene, men heller ønsker et nytt vindu i taket, kan høye enkeltkostnader og krevende montering også gjøre det fristende å utsette hele prosessen. Litt ekstra lysinnslipp kan vel vente? Husk at forbedrede vinduer og økt lysinnslipp både øker verdien på huset i tilfelle du vil selge og frisker opp atmosfæren mens du fortsatt bor der. Litt ekstra naturlig lys gjør underverker for humøret, og når vinteren kommer og det ikke er like mye dagslys, kommer noen ekstra vinduer svært godt med. I tillegg har takvinduer den unike kvaliteten at de slipper inn mye lys, men gir lite eller intet innsyn for naboer eller forbipasserende.

Kort oppsummert er det altså mange gode grunner til å satse på nye takvinduer av høy kvalitet: Du unngår farene ved gamle og utslitte vinduer, samtidig som du får godt lysinnslipp og unngår uønsket innsyn. Velux har også 10 års garanti på vinduene sine. Selv med en høy prislapp kan vinduer laget og montert av eksperter være vel verdt investeringen.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på ditt prosjekt

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.