Hva koster det å bygge bad i kjelleren? Pris i

 

2024

Skal du bygge bad i kjelleren? I denne prisguiden gir vi deg alt om priser, kostnadsdrivere, finansiering, sparetips og mye mer. Unngå å betale for mye og få rådene som sikrer at prosjektet holdes under budsjett. Les denne prisguiden og lær alt du må vite.

Bygge bad kjeller

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på nytt bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Det viktigste spørsmålet når man vurderer et nytt prosjekt, er selvsagt prisen. Dette varierer selvsagt fra bad til bad, og det er flere faktorer som spiller inn. Størrelse på badet, materialvalg og entreprenør er noen av faktorene som spiller inn på den endelige prisen, og det er definitivt grep du kan gjøre for å få prosjektet til å passe budsjettet.

Planlegg godt

Som alltid når du skal sette i gang et prosjekt av en viss størrelse, er det veldig viktig at du bruker mye tid på planleggingen. Å ha klart for seg hva som skal gjøres og hva som må kjøpes inn av materialer kan gjøre prosessen enklere, og spare deg for både stress og penger. Hva slags funksjon ønsker du at badet skal ha? Er det et gjestebad som vil ha begrenset med bruk, trenger du kanskje ikke bruke for mye tid og penger på design og utstyr, mens hvis det er et bad i forbindelse med familieforøkelse kan det hende du vil prioritere å bruke litt ekstra penger på å få det lille ekstra. Det kan også lønne seg å bestille ting som fliser og baderomsmøbler god tid i forveien, da det noen ganger kan være lang leveringstid på dette.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hva påvirker prisen?

Det er viktig å ta alle faktorer til betrakting når man skal sette budsjettet, husk at du ofte kjøper inn enkelte materialer selv (fliser, baderomsinventar og armaturer) i forbindelse med et baderomsprosjekt.

Spesielt når det kommer til bad i kjeller, er det flere ting som kan gjøre prosjektet dyrere. Er for eksempel avløp og drenering allerede på plass, kan du spare mye på dette. Hvis du derimot må legge alt på nytt, vil dette øke prisen betraktelig.

I Byggstart har vi utarbeidet en prisdatabase basert prosjekter der kunder har benyttet oss til å finne håndverkere / entreprenører. Byggstart mottar kopi av faktura på disse prosjektene, og basert på dette har vi samlet priser fra hundrevis av prosjekter i en prisdatabase som er grunnlaget for snittprisene under.

Vi ser at snittprisen på bygging av nytt bad i kjeller ligger på ca. 300.000 kr. Dette er inkludert alle kostnader knyttet til prosjektet, også innkjøp av materialer som man gjør selv som kunde.

Vi ser imidlertid prosjekter som kommer ned mot 180.000, og prosjekter som lander opp mot 500.000, så det er store forskjeller.

Du kan imidlertid spare inn på prisen ved å holde byggekostnader til et minimum. Plasserer du for eksempel badet direkte under et bad i etasjen over, slipper du å legge nye rør gjennom hele huset. Du må også vurdere hva du egentlig trenger. Er det nødvendig med badekar på det nye badet, eller holder det med en dusj? Men det er jo ingen tvil om at et badekar eller boblebad gjør badet ditt mer luksuriøst, så om dette er noe du er ute etter, kan det være vel verdt prisen.

Få 3 tilbud på nytt bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hva koster de ulike delene?

For å gi litt mer kjøtt på beinet med tanke på pris, har vi under inkludert et konkret eksempel på et prosjekt med bygging av nytt bad i kjelleren på 6 kvm med dusj, WC og vask. I tillegg har vi inkludert priser på materialene som kunden kjøpte inn selv:

Tilbud fra entreprenør:

  • Riving, rigg og drift: 30.000 kr
  • Flislegging, inkl membran: 40.000 kr
  • Betong / tømrer: 60.000 kr
  • Rørlegger, inkl ventilasjon: 80.000 kr
  • Elektriker: 50.000 kr
  • Sum pris fra entreprenør: 260.000 kr

Materialer som kunde kjøpte inn selv:

  • Fliser: 14.000 kr
  • Baderomsmøbler: 16.000 kr
  • Dusjhjørne: 4.000 kr
  • Armaturer: 9.000 kr
  • Sum pris materialer besørget av kunde: 43.000 kr 

Sum pris fra entreprenør + egne innkjøp: 303.000 kr

Dette er kun et eksempel. Det kan være lurt å budsjettere med minst 10.000 kr mer, da prisene kan variere mye.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Dusjhjørne eller dusjkabinett?

Tenk også over om du ønsker deg dusjkabinett eller et dusjhjørne. Mange synes nok et dusjhjørne er penere å se på, og du kan også skyve inn dørene når dusjen ikke brukes og spare plass på den måten. Det er også enkelt å få dusjhjørnet til å passe inn i stilen du ønsker deg på badet. Hverken flisene eller fugene er derimot vanntette, og det er viktig at membranen under er helt tett! Et dusjkabinett er kanskje ikke like estetisk tilfredsstillende, men det er sikrere med tanke på fuktskader. Det finnes også mye å velge mellom, så det burde absolutt være mulig å finne et dusjkabinett som passer til badet ditt. Selv om et kabinett gjerne er litt dyrere, kan det på lang sikt bli mye å spare om membranen under dusjen ikke skulle være tett. Det er også mye enklere å bytte ut et dusjkabinett når den tid kommer.

Møbler og inventar til badet

Når det kommer til inventar og utstyr, har du store valgmuligheter. Du kan velge spesialbygde løsninger som passer perfekt til ditt bad, eller standardløsninger. Et spesialbygd bad vil definitivt gi et bedre helhetsinntrykk og gjøre badet mer personligt, men et standardbad vil også bli en god del billigere. Prisen på prosjektet går opp med spesialløsninger, men da har du selvsagt flere valgmuligheter for å gjøre badet mer “ditt”. En dyktig snekker eller murer kan lage løsninger spesielt for deg, og hvis budsjettet tillater det har du virkelig mulighet til å bygge drømmebadet.

Men du har også mye å velge mellom når det kommer til standardløsninger. Det er store valgmuligheter også her, og med riktig kombinasjon av fliser, baderomsmøbler og belysning kan resultatet bli vel så fint.

Det er derimot viktig at du velger inventar som er laget spesielt for våtrom. Det er stor forskjell på kvaliteten, så vær sikker på at du velger materiale som tåler fukten som oppstår på et bad.

Om du tenker du skal spare inn noen hundrelapper på å velge skapdører som egentlig er laget for kjøkken, blir sluttprisen dyrere når du må bytte dem ut etter kort tid på grunn av fuktskader.

Tenk imidlertid nøye over hva du ønsker deg. Vil du ha et moderne bad som er i tiden, eller heller et klassisk bad som vil holde i mange år fremover? Er badet for barn eller voksne? Passer badet til stilen på resten av huset? Du kan finne mye inspirasjon på nettet og i forskjellige blader. Entreprenøren kan også hjelpe deg med tips, så hør med dem hva de foreslår. De kan kanskje også hjelpe deg med priser på materialer og inventar om de har gode avtaler med leverandører de har samarbeidet med tidligere.

Totalentreprise eller delt entreprise?

Når det kommer til å bygge nytt bad er det mange fagområder inne i bildet. Rørlegger, elektriker, murer, snekker og membranspesialist er alle forskjellige kompetanseområder som inngår i oppføringen av badet. Det er mye å holde styr på, og med en totalentreprise har du én entreprenør som tar seg av alt av organisering og prosjektledelse. Da har du som kunde bare én person å forholde deg til, som da har ansvar for at badet ditt blir ferdig til avtalt tid. Entreprenøren har da både erfaring med å lede slike prosjekter, faste samarbeidspartnere de stoler på og tar på seg risiko hvis ett av fagområdene ikke har levert til avtalt tid.

Noen foretrekker derimot å ha full kontroll på alt arbeid som foregår. Ved delt entreprise må da ha ansvar for alt dette selv. Du må også finne alle fagområdene selv, og sørge for at de gjør jobben til avtalt tid så alt er klart når neste fagområde kommer på jobb. Om det skulle oppstå problemer med badet i etterkant, kan det også være vanskelig å finne hvem som er ansvarlig for problemet. Du har derimot mer kontroll over prisen på prosjektet, og kan ta alle avgjørelser selv. Men da er det selvfølgelig også viktig at du vet hva du driver med.

En totalentreprenør tar som regel et påslag på underleverandørene, normalt rundt 10%. Dette betyr jo at prosjektet blir litt dyrere, men det gjør gjerne også at alt går litt enklere. Og en totalentreprenør har ofte også avtaler med diverse leverandører, som betyr at du kan få bedre pris på materialer og møbler enn du ville få på egenhånd. I tillegg vil du normalt få en garanti på 5 til 10 år på badet gjennom en totalentreprenør.

Hva som passer best for deg, kommer an på din egen erfaring og kompetanse, men vi i Byggstart ser at de fleste velger en totalentrepise på denne typen prosjekter.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Velg riktig fagfolk

Dette er nok noe av det viktigste når det kommer til oppussing og renovering.

Det er mange useriøse aktører der ute, og om arbeidet ikke er riktig utført kan det fort bli mye dyrere å rette opp skader og lignende.

Pass alltid på at du sjekker referanser nøye, og ha i bakhodet at dyktige fagfolk vet å ta seg betalt. Det er ikke sånn at det billigste er det beste når det kommer til håndverkere.

Byggstart er en tjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Byggstart sjekker kredittrating, godkjenninger og referanser, og kobler deg med entreprenører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt. Registrerer du prosjektet ditt hos oss, matcher vi deg med de som passer best for ditt prosjekt. Dette er gratis og uforpliktende, og du får anbud fra flere entreprenører for å sikre at du kan gjøre et mest mulig kvalifisert valg.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på nytt bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.