Bygge på huset? Her er 4 ting du må vite

 

Vurderer du å bygge på etasje? I denne artikkelen deler vi våre erfaringer om hvordan du gjennomfører et vellykket prosjekt. Ikke gå glipp av rådene for hvordan du sparer penger og sikrer at prosjektet går som planlagt. Les ekspertenes tips og unngå de vanligste tabbene.

Bygge på etasje

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Bygge på etasje? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Kom i gang

Å bygge en ny etasje på huset kan både være billigere enn å flytte, samtidig som det øker verdien på boligen din. Det er også en mulighet til å tilpasse boligen etter dine egne behov. Enten du ønsker et hjemmekontor, gjesterom eller et ekstra bad.

Ha oversikt over lover og regler

Når du skal i gang med et påbyggprosjekt, bør du først få en oversikt over hva du har lov til å bygge. Å bygge på en etasje er alltid søknadspliktig, og man trenger en Ansvarlig Søker (som regel en arkitekt). Det er flere krav og forskrifter du må forholde deg til, og det er ikke alle påbyggprosjekter som går gjennom hos Plan og Bygg. Det er en del å sette seg inn i, men det er bedre enn å bruke tid og penger på å planlegge et prosjekt som ikke lar seg gjennomføre.

Finn dyktige fagfolk

Når alle tegninger er klare og søknaden godkjent, er det på tide å finne en entreprenør.Her lønner det seg å være ute i god tid.. Dyktige håndverkere er populære og kan ofte være opptatt flere måneder frem i tid. Vær også nøye når du skal velge. Sørg også for å undersøke de aktuelle kandidatene. Forsikre deg om at du velger en entreprenør som både både kompetanse og erfaring når det kommer til å bygge påbygg.

Undersøk hva tidligere kunder av foretaket har å si. Søk etter erfaringer på nettet, eller be entreprenøren om referanser du kan kontakte direkte. Du bør også gå over selskapets økonomi. Vær sikker på at du velger en entreprenør med robust økonomi. Hvis ikke risikerer du at firmaet går konkurs og bygget blir stående halvferdig. Du finner selskapets regnskap på nettet. For å være ekstra sikker kan du også foreta en kredittsjekk.

Alle entreprenørene du vurderer bør også ha alle relevante godkjenninger og forsikringer i orden. I Norge er de alle fleste godkjenningsordningene frivillige, men de fungerer likevel som et kvalitetsstempel. Enhver seriøs entreprenør vil inneha flere av disse.Sentral Godkjenning, Våtromsnormen og Mesterbedriftsordningen er eksempler på godkjenninger du burde se etter.

I Byggstart hjelper vi deg å finne kvalifiserte håndverkere. Vi er en tjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Byggstart sjekker kredittrating, godkjenninger og referanser, og kobler deg med entreprenører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt. Du kan registrere prosjektet ditt gratis på våre nettsider. Vi vil så kontakte deg med tilbud fra entreprenører med den nødvendige erfaringen og kompetansen. På den måten kan du enkelt sammenligne de forskjellige tilbudene og velge det som passer deg best. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Beskriv prosjektet nøye

Når du skal inngå en avtale med entreprenøren, er det viktig at begge parter forstår hva som skal gjøres. For å unngå uenigheter underveis i prosessen, må du forsikre deg om at begge har en felles oppfatningen av hvordan prosjektet skal se ut. Vær derfor detaljert og presis når dere utarbeider prosjektbeskrivelsen Klargjør på forhånd hvordan dere håndterer eventuelle forsinkelser eller endringer i prisen. Har du planer om å gjøre deler av jobben selv, må dette også avtales. Diskuter gjerne med håndverkeren hvordan du tenker gjennomføre din del av jobben, og vær åpen for råd og tips. Samarbeid også om en fremdriftsplan. En profesjonell fagperson har bedre oversikt over hvor lang tid de forskjellige delene av arbeidet tar. Sett gjerne opp delmål i fremdriftsplanen.. Da blir det lettere for deg å følge med på om alt går som planlagt. Dere vil også kunne identifisere eventuelle forsinkelser på et tidlig tidspunkt. Bruk gjerne standardkontraktene til Forbrukerrådet. Disse er enkle å forstå, og dekker de viktigste punktene.

Bygge på etasje? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Kom i gang

Hva koster det å bygge på etasje

Hvor mye det vil koste å bygge på en etasje, avhenger i stor grad av hvilke tiltak som må gjøres. Dette vil variere fra prosjekt til prosjekt. Det kan for eksempel være nødvendig å heve taket og bygge på fasaden, forsterke bærekonstruksjoner, og tilpasse romløsninger ut ifra skråtaket.. Hvilke tiltak prosjektet innebærer, må komme tydelig frem i prosjektbeskrivelsen. På den måten kan du motta mest mulig realistiske tilbud fra entreprenøren.

I Byggstart har vi utarbeidet en prisdatabase basert på prosjekter gjennomført av entreprenører og håndverkere fra vårt nettverk. For hvert prosjekt, mottar vi en kopi av tilbud og faktura. På den måten har vi en god oversikt over hva ulike prosjekter koster. Vi ser at gjennomsnittsprisen for å bygge ny etasje ligger på 35.000 kroner per kvadratmeter. Prisene er imidlertid svært variert, avhengig av arbeidet som kreves. De fleste ender opp med å betale mellom 29.000 og 47.000 kroner per kvadratmeter. I disse prisene er alt av arbeidskraft og materialer inkludert. For å finne ut hvor på skalaen ditt prosjekt havner, må du først vite hvordan prosjektet skal se ut.

Det kan være vanskelig å avgjøre hvor mye plass som er tilgjengelig for utbygging. Dette gjelder også i tilfeller der gulvet tilsvarer taket i etasjen under. Hvor mye plass du kan bruke i utbyggingen, avhenger blant annet av hvordan gulvet er bygd opp, og hva som finnes av støttebjelker. Arker og helningen i taket er også avgjørende for takhøyden, og om du må heve taket. I tillegg er det strenge regler for hva hvilke strukturelle endringer du kan gjøre. Dette kan også påvirke prisen. Regler vedrørende brannsikkerhet og rømningsveier har også innvirkning kostnadene. Engasjerer du en fagperson tidlig i prosessen, vil du ha dette klart for deg når du skal presentere prosjektet for en entreprenør.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Finn de rette fagfolkene

Gå til Byggstart for å finne de rette fagfolkene for ditt prosjekt.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Bygge på etasje? Få 3 tilbud

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Kom i gang

Flere artikler:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.