Hva koster det å pusse opp bad? Pris i

 

2024

Skal du pusse opp badet? I denne prisguiden gir vi deg alt om priser, kostnadsdrivere, finansiering, sparetips og mye mer. Unngå å betale for mye og få rådene som sikrer at prosjektet holdes under budsjett. Les denne prisguiden og lær alt du må vite.

Pusse opp bad

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende. Les mer om tjenesten her.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på oppussing av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Hvor mye koster det å pusse opp badet?

Det er mange ulike faktorer som spiller inn på prosjektets sluttsum. Størrelse, utforming og standard er tre sentrale prisdrivere. Når det er sagt, vil selv små bad være kostbare på grunn av behovet for tekniske arbeider. Basert på våre prisdata, så ligger en totaloppussing av et bad på ca. 275.000 kroner. Men prisene varierer mye, fra ned mot 200.000 kr til over 400.000 kr. Under går vi gjennom de viktigste driverne av pris, og hvor store utslag de kan ha.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hvilke faktorer driver prisen?

Det er mange faktorer som påvirker sluttsummen ved en totaloppussing av et baderom. Disse punktene er det viktig å merke seg:

  • Riving: Det krever mye fysisk arbeid å rive et bad. Det er lettere å rive ned eldre bad fra 80-tallet enn bad som er bygd på tidlig 2000-tallet. Det tar normalt 20 timer å rive ned et bad på 5 kvadratmeter. I tillegg til rivningen må man også påregne kostnadene til avfallsfjerningen. Til sammen kommer dette på typisk mellom 10.000 og 25.000 kroner.
  • Tømrerarbeid: Tømrerarbeid er nødvendig hvis man skal endre konstruksjonen på badet. Her må det samarbeides med rørleggere, elektrikere og flisleggere under byggingen for å minske fremtidige komplikasjoner med kabler og rør. Dette koster normalt mellom 20.000 og 40.000 kroner.
  • Elektrikerarbeid: Prisen for elektriske arbeider varierer ut fra hvor mange elektriske punkter som er nødvendig på badet. Prisen ligger ofte på mellom 30.000 og 50.000 kroner.  
  • Rørleggerarbeid: Hvis det er lenge siden man pusset opp badet sist, vil det kreve mer rørleggerarbeid. Det vil også koste mer dersom man skal endre på planløsningen på badet slik at røropplegget må endres. Rørlegger ligger normalt på mellom 40.000 og 75.000 kr på et bad.  
  • Membran: Å sette opp en membran i gulv og veggene koster 10.000 til 20.000 kroner.
  • Flislegging: Prisen på flisleggingen varierer noe ut fra størrelsen og stilen på flisene man ønsker. Tar man utgangspunktet i et bad på 5 kvadratmeter, ser man at prisen på flislegging ofte ligger på 20.000 – 40.000 kroner.  
  • Maling: Det er viktig at malingen blir utført nøye og at man bruker maling av høy kvalitet. Maling på et bad på 5 kvadratmeter koster som regel mellom 5.000 – 15.000 kroner.

Få 3 tilbud på oppussing av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Priseksempel

Nedenfor ligger et priseksempel på en totaloppussing av et baderom på 4 kvadratmeter:

Pris fra entreprenør:

Riving og avfallsfjerning: 30.000 kr

Tømrerarbeid: 50.000 kr

Elektrisk: 45.000 kr

Rørleggerarbeid: 70.000 kr

Membran: 20.000 kr

Fliselegging: 40.000 kr

Maling: 12.000 kr

Sum pris fra entreprenør: 267.000 kr


Pris egne innkjøp:

Fliser: 4.000 kr

Armaturer til vask og dusj: 10.000 kr

Dusjhjørne: 7.000 kr

Sum egne innkjøp: 21.000 kr

Sum totalt: 288.000 kr

Har man et større bad man skal pusse opp, regner man som regel med 10.000 – 20.000 kr ekstra per kvadratmeter.

Hva er inkludert i prisen?

Før du mottar et tilbud fra en entreprenør er det lurt å vite hva som skal være inkludert i deres tilbud:

  • Alt av teknisk arbeid: Om man må endre konstruksjon, rør, ventilasjon, elektrisk eller membran, vil dette være inkludert i tilbudet fra entreprenøren.
  • Byggematerialer: Alt av materialer til støp, elektrisk, rør, ventilasjon og membran bør være inkludert.
  • Ferdigdokumentasjon: Når alt arbeid er utført vil entreprenøren sende dokumentasjon på alt arbeid som er utført, og hvilke materialer som har blitt brukt.

Selv om det meste er inkludert i tilbudet fra entreprenøren, må man forvente å gå til innkjøp av noen produkter på egenhånd. Dette gjelder blant annet fliser, armaturer og møbler. Det kan likevel være lurt å kjøpe dette gjennom entreprenøren, som gjerne har tilgang på egne tilbud hos sine leverandører. Denne prisen vil være utenom det gitte tilbudet.  

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Hvordan kan man senke prisen?

En totalrenovering av badet kan være dyrt, og det er mange som ønsker å se etter muligheter til å senke kostnadene. Når det gjelder alt av det tekniske arbeidet som må bli utført (som elektriske arbeider og rørlegging), har byggherren lite påvirkningskraft på prisen. Likevel kan man kan gjøre noen grep på andre områder som kan senke prisen. Noen eksempler på dette er:

  • Fliser: Dette kan man få til ca. 100 kroner per kvadratmeter, eller opp til flere tusen, avhengig av ønskelig standard og stil. Velger man de rimeligere variantene, vil sluttsummen bli lavere.
  • Baderomsmøbler: Her kommer det an på hva man ønsker av standard og stil. Man kan gå får rimeligere løsninger og dermed senke prisen.
  • Armaturer: De rimeligste variantene kan man få for rundt ca. 300 kroner, mens dyrere varianter kan beløpe seg til mange tusen kroner. Har man et stramt budsjett, kan man få fine armaturer til en nokså lav pris.
  • Våtromsplater: Å bruke våtromsplater på veggene er rimeligere enn bruk av fliser. Det er også mindre arbeid å sette dem opp.
  • Riving: Er man handy og har erfaring i å rive ned badet selv, kan man spare litt her. Husk at dette er kun anbefalt om man har kompetanse i slikt arbeid.

Uansett hva du tenker å bruke på prosjektet, er det viktig å sette opp et detaljert budsjett. Da setter man en maksgrense på hva man skal bruke, med mål om å holde seg 10 – 20% under dette beløpet. På den måten har man ekstra midler dersom noe uforutsett skulle skje. Med en detaljert budsjett kan man føle seg trygg på at man ikke bruker mer enn man har tilgjengelig til prosjektet. Man bør vite hvordan man skal finansiere sitt prosjekt før man går i gang med oppussingen.

Man kan også få senket prisen på sitt oppussingsprosjekt ved å finne dyktige entreprenører til en konkurransedyktig pris. Dette vil bli beskrevet mer konkret nedenfor.

Hvordan finne rett entreprenør for prosjektet?

Om man finne gode entreprenører, kan det gjøre oppussingen rimeligere og forkorte prosessen. Når man skal i gang med å finne entreprenører til prosjektet er det viktig å ha gjort en god bakgrunnssjekk på forhånd. Her bør man blant annet se på firmaets økonomi, tilbakemeldinger fra tidligere kunder, og firmaets kapasitet. Ved å engasjere et firma som har disse nevnte punktene i orden, minsker man mulighetene for at komplikasjoner vil oppstå. Ved å kontrollere at de har en god økonomi, kan man føle seg trygg på at selskapet ikke vil gå konkurs under byggeperioden eller garantiperioden.

Byggstart.no kan du legge ut prosjektet ditt gratis og bli koblet med kvalitetssikrede håndverkerfirmaer. Byggstart er en tjeneste som kobler boligeiere med kvalitetssikrede entreprenører og håndverkere. Byggstart sjekker kredittrating, godkjenninger og referanser, og kobler deg med entreprenører som er godt kvalifisert for ditt prosjekt.

Når man skal i gang med å pusse opp badet, kan man velge mellom å totalentreprise og delt entreprise som gjennomføringsform. Velger man en totalentreprise‚ vil ett firma ha ansvaret for gjennomføringen av prosjektet. Dette firmaet vil ha en byggeleder for prosjektet som byggherren kan henvende seg til under prosessen.

Går man for en delt entreprise vil man ha flere firmaer som jobber med de ulike arbeidsoppgavene til prosjektet. Man må henholde seg til flere kontrakter med flere entreprenører. Man må stå for koordineringen av prosjektet selv.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få 3 tilbud på jobben her.

Er det lønnsomt å pusse opp badet?

Det er mange faktorer som avgjør hvorvidt det lønner seg å pusse opp badet. Vi har sett flere tilfeller der oppussing av baderom har utgjort en lønnsom investering. Dette er noen eksempler på hva som kan øke boligverdien:

  • Valg av stil: Hva slags materialer og produkter man velger, kan være med på å øke boligens verdi. En tidløs stil er ofte tiltrekkende for potensielle kjøpere ved et boligkjøp. Finner man gode tilbud på fliser, gulv og andre møbler kan dette være med på å redusere utgiftene.
  • Valg av entreprenør: Entreprenører tilbyr ofte ulike priser ved et slikt oppussingsprosjekt. Derfor kan man spare en del på å velge en entreprenør med konkurransedyktige priser. Samle alltid inn tre tilbud under anbudsprosessen.
  • Lenge siden sist oppussing: Er badet veldig gammelt, vil oppussingen som regel utgjøre en større verdiøkning.

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Bli oppringt for en uforpliktende samtale
Takk! Vi ringer deg opp snart.
Noe gikk visst galt. Prøv igjen snart!

Få 3 tilbud på oppussing av bad

Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.